Skip to main content

Kostreš: Nadležnosti u poljoprivredi preneti na Vojvodinu

Vojvodina 13. nov 2023.
< 1 min čitanja

"Vojvođanska zemlja s organizovanom i razvijenom poljoprivredom može da hrani čitavu Srbiju, da bude žitnica Evrope"

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani podržala je današnji protest poljoprivrednika, a predsednik te partije Bojan Kostreš istakao je da nadležnosti u poljoprivredi treba da budu prenete na Pokrajinsku vladu, koja bi „lakše i brže“ rešavala probleme poljoprivrednika.

Kostreš je u saopštenju ocenio da je Vojvodina oduvek bila poznata po plodnoj i kvalitetnoj zemlji i vrednim poljoprivrednicima, ali da su neophodni adekvatna institucionalna podrška i konkretne mere koje bi omogućile bolju organizaciju, znatno veću proizvodnju i zaradu od poljoprivrede.

„Zanemarivanje potreba vojvođanskih poljoprivrednika od strane naprednjačke vlasti dovelo ih je na rub egzistencije, pa su ponovo primorani na ovakve poteze jer vlast nema sluha za njihove potrebe ni pet meseci nakon majskih protesta“ dodao je on.

Ocenio je i da vojvođanska zemlja s organizovanom i razvijenom poljoprivredom može da hrani čitavu Srbiju, da bude žitnica Evrope.

„Jasnom i predvidljivom politikom otkupnih cena pšenice, kukuruza, suncokreta, soje i drugih kultura, po ugledu na zemlje Evropske unije iz okruženja, ojačaćemo poljoprivredu u Vojvodini kako bi ponovo bila zamajac njenog razvoja“, poručio je predsednik LSV Vojvođani.

(Autonomija, foto: LSV Vojvođani)