Skip to main content

Kostreš: Nadam se da će nova vlada odbaciti koncesiju

Info 01. apr 2008.
< 1 min čitanja

bojan-kostres3_139.jpgPredsednik Skupštine AP Vojvodine Bojan Kostreš uopšte nije bio oduševljen odlukom Vlade Srbije da bude produžen ugovorom predviđen rok da koncesionar “Alpina – Por” zatvori finansijsku konstrukciju i obezbedi bankarsku garanaciju za izgradnju autoputa Horgoš – Požega. Po njegovim rečima, Vlada je do sada previše puta izlazila u susret konecionarima, iako su izgradnju ovog putnog pravca brojni stručnjaci iz oblasti građevine i ekonomije, kao i najrelevantnije međunarodne institucije, ocenile kao nesiguran i neisplativ projekat.
– Nažalost, pokazalo se da potpisani ugovor, koji je štetan i po Vojvodinu i po Srbiju, ima podršku u vladajućim krugovima u Beogradu. Međutim, i dalje odgovorno tvrdim da ovaj ugovor predstavlja ogroman rizik, čije će posledice osetiti svi naši građani. Stoga ću nastaviti da insistiram na tome da se objave svi detalji ugovora, posebno oni koji se uporno kriju od javnosti.
Takođe neću odustati ni od toga da, ukoliko ovaj projekat na kraju ipak zaživi, Vojvodina bude obeštećena izgradnjom Banatske magistrale i obilaznice oko Fruške Gore – naveo je Kostreš. On je dodao da je jedina dobra vest što što je konačna odluka o budućnosti koncesije Horgoš – Požega ostavljena budućoj vladi Srbije.
– Siguran sam da će se nova vlada rukovoditi isključivo ekonomskim a ne političkim motivima, te da će odbaciti ovaj promašaj koji donosi korist isključivo pojedincima – zaključio je Kostreš.

(Dnevnik)