Skip to main content

Radikal naredio da se glumci pretuku?

Autonomija 10. апр 2008.
< 1 min čitanja

Igor MirovićBivši direktor Pozorišta mladih Tomislav Knežević rekao je istražnom sudiji da je grupu momaka koji su prošle godine prebili glumce tog pozorišta angažovao funkcioner Srpske radikalne stranke Igor Mirović. Kako piše u fotokopiji Kneževićevog svedočenja, on je na saslušanju u februaru prošle godine izjavio da mu je Mirović rekao da je to „pomoć pozorištu“ i da će se pozorište „osloboditi onih koji nemaju prava tu da borave“.
Kako je dalje naveo, sedam ili osam mladića došlo je 6. februara oko jedan sat posle ponoći ispred Pozorišta mladih i izveli su glumce mirno, bez grubosti. Sa druge strane, sva trojica svedoka iz obezbeđenja pozorišta su potvrdila istražnom sudiji da im je Tomislav Knežević rekao da puste ljude koji su došli u Pozorište, posle čega se sklonio u stranu. Radnici su izjavili i da su čuli jauke i prisustvovali nasilju nad glumcima, kao i da im je Knežević kada su glumci izvedeni, naložio da zaključaju pozorište i da ne puštaju unutra nikog, čak ni policiju.
Igor Mirović je odmah nakon napada na glumce i pre hapšenja Kneževića demantovao da je umešan u ceo slučaj, a u poslednjoj izjavi Radiju 021 naveo je da na konkretne optužbe nema komentar. Suđenje Kneževiću je nekoliko puta odlagano i on još nije završio davanje iskaza pred sudijom.
Novo saslušavanje svedoka u ovom procesu zakazano je za 26. maj.

(Radio 021)