Skip to main content

Koraci: Nova akcija nabavke građevinskog materijala za obnovu kuća na Baniji

Marginalci 07. jul 2021.
2 min čitanja

Društvo za održivu budućnost – Koraci sprovodi novu akciji prikupljanja pomoći području Banije stradalom u prošlogodišnjem razornom zemljotresu.

Donatorska akcija nabavke građevinskog materijala za obnovu kuća na Baniji odvija se tokom jula pod nazivom „Za krov nad glavnom”.

Društvo Koraci podseća da je i tokom proteklih meseci prikupljalo pomoći za stanovništvo Banije, te da još od prvih vesti da je Petrinju, Glinu i Sisak pogodila serija snažnih zemljotresa, koja izazvala velika razaranja i ljudske žrtve, sarađuje sa tamošnjim institucijama, OCD i pojedincima koji organizuju prikupljane pomoći.

“Zahvaljujući donacijama saradnika i prijatelja Društva Koraci kao i građana iz cele Srbije pomogli smo u hrani, odeći i obući, sanitetskom i higijenskom materijalu i drvnoj građi. Naši volonteri su sa ekipama na terenu od 6. do 10. januara 2021. radili na sanaciji i pomoći stradalom stanovništvu. Danas, kada je najvažnija obnova oštećenih i podizanje novih domova, pozvali smo kompanije, organizacije i pojedince da se uključe i budu solidarni sa ljudima na području Banije. Novac koji prikupimo biće upućen u Glinu i poslužiće nabavci drvne građe i potrebnog građevinskog materijala”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će aktivisti društva Koraci prikupljenu humanitarnu pomoć uručiti 10. i 11. jula u Glini i Petrinji. Delegaciju će, pored aktivista činiti i hor Ekumenski moški zbor, proslavljena glumica Gorica Popović i DJ M.I.L.E.

“Na ovaj način, u saradnji sa hrvatskim partnerima, udrugama „Ljudi za ljude“ i „Udruga X“, želimo da doprinesemo oživljavanju kulturnog života na stradalom području. Prilokom posete, petrinjskoj biblioteci koja je stradala u zemljotresu uručićemo oko 1000 knjiga koje su donirali izdavači iz Srbije: Akademska knjiga, Arhipelag, Clio, Fondacija “Fridrih Ebert”, Dan Graf, Službeni glasnik, Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Centar za kulturu Vojvodine „Miloš Crnjanski“, Biblioteka XX vek, Besna kobila, Laguna, Čigoja, Vreme i Heliks”, saopštilo je udruženje.

Donaciju je moguće uplatiti na sledeći način:
Dinarske uplate:
Društvo za održivu budućnost – Koraci
Mlatišumina 19/6, Beograd
Svrha uplate: Pomoć zemljotresom razorenim mestima na području Petrinje, Gline i Siska
Broj dinarskog tekućeg računa: 160-6000000768419-94
Šifra plaćanja – 189 (donacije)
Devizne uplate:
Correspodent bank
BCITITMM
INTESA SANPAOLO SPA
MILANO
ITALY
Account With Institution:
DBDBRSBG
BANKA INTESA AD BEOGRAD
MILENTIJA POPOVIĆA 7B
11070 NOVI BEOGRAD
SERBIA, REPUBLIC OF
Beneficiary Customer:
RS35160600000076906014
DRUŠTVO ZA ODRŽIVU BUDUĆNOST KORACI
Mlatišumina 19/6, Beograd
BEOGRAD – VRACAR, SERBIA, REPUBLIC OF

(Autonomija)