Skip to main content

Korać: Vučić je autentični srpski nacionalista koji posmatra Crnu Goru kao odmetnuti dio Srbije

Jugoslavija 09. sep 2022.
2 min čitanja

U Crnoj Gori Zapad još uvijek najviše može da uradi. Puno im je trebalo da shvate da je evropski put Crne Gore ugrožen i da je ona najslabija karika tog zastrašujućeg sporazuma Rama-Vučić, koji ima dugoročni cilj da ponovo rekonfiguriše Balkan, kazao je bivši zamjenik premijera Srbije u Vladi Zorana Đinđića i poslanik u Skupštini Srbije, dr Žarko Korać.u emisiji “Hej, Sloveni” Senada Pećanina Gradske RTV, čija je tema “Zašto Dritan Abazović vodi Crnu Goru u Građanski rat”.

Smatra da bi podrška Zapada Crnoj Gori, u ovom trenutku, bila fantastična poruka za cijeli region, a da premijer u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, sistemtski čini sve da prekine taj put , te da svjesno onemogućava Crnu Goru da ide dalje.

“Sve ono što je Crna Gora postigla , prema Vučićevim planovima koje Abazović sprovodi, treba vratiti unazad. To je jedan dugoročan projekat , koji treba da ojača nacionalističke snage u Crnoj Gori, a u krajnjem da možda sprovede izlazak iz Nato- a, opozove priznanje Kosova i ko zna kakve još planove. Oni posmatraju Crnu Goru kao odmetnuti deo Srbije koji treba vratiti”, ocjenjuje Korać.

Dodaje da je Vučić autentični srpski nacionalista, koji smatra da nije završeno ‘prepakivanje’ Balkana i da se zato čvrsto drži Rusije.

“Srpski nacionalizam nije završio svoju priču. Izbor Vučića to potvrđuje, to je stranka kontinuiteta koja izražava ideju da Srbija ne sme da izađe poražena iz raspada Jugoslavije. Ona ne sme da izgubi Kosovo, ne sme da izgubi BiH, ne sme da izgubi Crnu Goru. To nije samo politička, već neka mnogo dublja priča”, ističe poslanik.

O haosu koji je pripreman uoči izbora 2020. , a koji je otkriven putem transkripata Sky aplikacije, predsjednik Đukanović nije znao ništa, kako je sam kazao u emisiji “Aritmija”. Ukoliko je to istina, onda se postavlja pitanje lojalnosti obavještajne službe Predsjedniku, ocjenjuje dr Korać.

Brutalne napade odlazećeg premijera Abazovića na medije u Crnoj Gori, smatra namjernim i zastrašujuće opasnim.

“Prozivanjem i targetiranjem ljudi, od strane nekog ko je na vlasti, otvara se prostor za ‘divljanje’ u slobodnom govoru, koji će se vjerovatno nastaviti. Abazović stvara opasnu atmosferu, vrlo svesno, koja može imati užasne posledice, i to je, citiraću predsednika Đukanovića, najkatastrofalnija Vlada u istoriji Crne Gore “, zaključuje Korać.

(Gradski portal, foto: Medija centar Beograd)