Skip to main content

Korać: Režim rešio da angažuje opskurne grupice da pokušaju da blate proteste

Info 02. јун 2023.
< 1 min čitanja

"Isto kao što je Vučić imitirao svojim ‘najvećim skupom u istoriji Srbije’ protesni skup na ulicama Beograda i doživeo fijasko, tako se sada pojavljuju imitatori manjeg formata“

Psiholog Žarko Korać izjavio je da je očigledno da režim koji nema načina da zaustavi masovne mirne proteste na ulicama Beograda i nekih drugih gradova, rešio da angažuje opskurne, uglavnom proruske grupice, da pokušaju da ih blate i kompromituju iznutra.

„Došlo je vreme ‘imitatora građanskog protesta’. Tragikomično je što pri tom skoro doslovno imitiraju dosadašnje proteste. Ničeg drugog se nisu setili. Isto kao što je Vučić imitirao svojim ‘najvećim skupom u istoriji Srbije’ protesni skup na ulicama Beograda i doživeo fijasko, tako se sada pojavljuju imitatori manjeg formata“, rekao je Korać za list „Danas“.

Korać, potpredsednik Vlade u kabinetu Zorana Đinđića, ocenio je da su predsedniku države Aleksandru Vučiću karijere šefa Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića mnogo važnije od mira u Srbiji i zahteva velikog broja građana, i da je sve spreman da žrtvuje da bi demonstrirao svoju apsolutnu vlast.

(Beta, Foto, MC)