Skip to main content

Kako su Srbi spasili Nemačku sigurne propasti

Autonomija 16. феб 2012.
3 min čitanja

Pre nekoliko dana dobila sam zanimljiv mail od jednog “obožavaoca”. Ne sviđa mu se šta pišem, moje mišljenje mu je podjednako odvratno kao i ja, i kao svaki pravi mačo Balkanac objašnjava da on veoma dobro zna zašto ja branim Nemce, a napadam Srbe i zna još nešto, što je tajna dostupna manjini odabranih, i što je izvoleo podeliti sa mnom, kako bi mi proširio vidike i ako je moguće izveo na pravi put:

Čemu bi služilo da te postave pred ravno ogledalo? Mnogo ili malo konkavan,ili mnogo ili malo konveksan odraz,već prema potrebama,nešto je sa čim si se,izgleda,potpuno saživela.Tako možeš biti mlađa i lepša nego pre dvadeset pet godina,tako možeš biti ravna svim onim likovima koje citiraš kao svoje istomišljenike (ili sličnomišljenike ) ne bi li tvoja reč izgledala moćnije i autoritativnije.A Nemci inače imaju dosta dugu tradiciju plaćanja određenih srpskih mišljenja.Osobito ti iz Kelna.I naravno, dok su mišljenja određena.

Podlegla sam, slaba kakva jesam, ne samo biologiji, već i Nemcima. A Nemci, zna se, plaćaju “određena srpska mišljenja”, jer im je Srbija stalno i zauvek omiljena meta i tema, s obzirom na značaj koji Srbija ima u svetu kao centar istog. Nemačka bi bez srpskog “određenog “ mišljenja propala, i Nemci, lukavi kakvi jesu, to znaju. Sve što rade, sve svoje snage, novac i znanje ulazu u kupovinu “određenih” srpskih mišljenja. Zato su najjača privredna sila na svetu. Da ne kupuju “određena “srpska mišljenja, bili bi na nivou Srbije. Samo “određeno” srpsko mišljenje Nemačku spasava.

I zato što Nemci plaćaju moje “određeno” srpsko mišljenje, ja volim Keln. A ko voli Keln, automatski ne voli Srbiju i obrnuto, to valjda ne treba objašnjavati.

Što se tiče podleganja biologiji, to je koliko ozbiljna primedba, toliko i tipična ženska osobina. Zato se i kličemo slabiji pol. Za razliku od balkanskog muškarca koji zauvek ostaje mlad, lep, visok i vitak, čak i kada to nikada nije bio. Balkan ima moć da mužjacima dodeli osobine koje oni žele da imaju. Sramota je ostariti, kul je biti ratni zločionac.

Objektivno rečeno, imam lošu osobinu da podležem biologiji, ali u moju odbranu mogu da dodam, da se to podleganje ne odvija bez borbe, koja je nepravedna i koju kad –tad izgube sve žene i svi muškarci ne-Srbi ili nesrbi.

Nesrpski muškarci zapravo i nisu muškarci. Evo dokaza:

Jedan moj poznanik iz Srbije, koga nisam ni videla ni čula dvadesetak godina, zove iznenada jednog dana i pita me da li mogu da se raspitam za neki lek koji treba njegovoj majci. Naravno, kažem, javiću se kasnije, upravo krećemo u Berlin.

Šta tamo tražite?
mmm…. Idem do ćerke, a i moj prijatelj želi da obiđe memorijalni centar posvećen žrtvama Holokausta.
Aaa to je tamo obaveza, znam.
Neee, kažem zbunjeno. Svaki normalan čovek ovde zna šta se dogodilo i stidi se toga.
Pa zašto su nas onda bombardovali, ne predaje se moj sagovornik.
Zašto su Srbi bombardovali Sarajevo, ne predajem se ni ja?
Nije valjda da to ozbiljno misliš, zaprepašćen je moj poznanik zubar, koji za sebe tvrdi da je neaktivan član Demokratske stranke.
Priznajem, tu ja zanemim. Moj poznanik dobroćudno, kako i priliči pobednicima u duelu, nastavlja:
Šta ti je taj prijatelj?
Profesor matematike.
Ne mislim to, šta je po nacionalnosti.
Nemac.
Ahh.. sve mi je jasno. Oni su loši u krevetu.
Probao si s Nemcima?

Srbin spušta slušalicu, kako i dolikuje.

Za razliku od njih, moja fejsbuk prijateljica Nemica, koju nikada u životu nisam videla niti srela, piše:

..rado čitam tvoj blog, jer kao i ti mislim da rat u bivšoj Jugoslaviji još nije zaboravljen niti dovoljno obrađen. Srce me boli i stidim se što nismo pomogli kada je trebalo. Imala sam prilike da vidim izbeglice svih nacija iz bivše Jugoslavije i znam koliko je to teško. Podržavam te u potpunosti i smatram tvoju kritiku nemačke politike opravdanom. Nastavi tako….

I..eto. I tu je razlika. Mala, ali značajna.

Ljiljana Renke (Keln)
http://ljiljana55.jimdo.com