Skip to main content

Jovanović: Ukidanje presude novi pokušaj ubistva, Apelacioni sud puca na nas

Građani 27. дец 2021.
< 1 min čitanja

Novinar portala „Žig info“ Milan Jovanović izjavio je da je ukidanje prvostepene presude za paljenje njegove kuće, kojom je bio osuđen nekadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, „novi pokušaj njegovog ubistva“ i da je time „pucano u nezavisne medije“.

„Prvo je Dragoljub Simonović pokušao da me ubije dok sam fotografisao železničke pragove, drugi put je naručio ubistvo mene i Željka Matorčevića, treći put mi zapalio kuću u tri sata ujutru. Ali da će Apelacioni sud da puca na nas… Ovo je kao da su pucali u nezavisne medije“, rekao je Jovanović za list Nova.

Kako je naveo, svestan je da u zemlji gde vladaju bezakonje i kriminal, ali ovakav „bezobrazluk“ uopšte nije očekivao.

„Da li ćemo moja supruga i ja biti u stanju da ponovo sve preživljavamo? Da li ja sa 72 godine mogu da ponovo visim u Palati pravde, da ponovo slušam bljuvotine advokata Simonovića, da ponovo trpimo poniženje i maltretiranje od njih. Oni broje mojoj supruzi koliko je imala zavesa, tvrde da kuća nije zapaljena, da nije totalno oštećena“, rekao je Jovanović.

On je istakao da je njemu i njegovoj supruzi zdravlje ozbiljno narušeno.

„Imao sam zdravu suprugu. Ona sada četvrtu godinu ne spava, ne sme da zaspi. Šeta po terasi, gleda da nas ponovo neko ne zapali. Ona se sada leči na neuropsihijatriji. Preko dana kada zaspi sanja da neko baca baklje na nju, da hoće da je zapali„, ispričao je Jovanović.

(Beta, Foto: N1)