Skip to main content

Jovanović (LSV): Irinej nastavlja da zloupotrebljava mantiju

Vojvodina 16. феб 2012.
< 1 min čitanja

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Jovanović optužio je danas bačkog episkopa Irineja (Bulovića) da “zloupotrebljava crkvenu mantiju”.

Jovanović je to rekao povodom Irinejove izjave da je LSV “zloglasna vojvođanerska liga”.

“Irinej je na ovaj način zloupotrebio crkvenu mantiju, isto kao što su 23. januara na pomenu žrtvama Racije u Novom Sadu ljudi u mantijama, sa maskirnim pantalonama ispod njih, sprečavali građane i goste da polože cveće na spomenik žrtvama i da upale sveće njima u pomen”, rekao je Jovanović novinarima.

Dodao je da LSV nikada nikoga nije nazivala “ozloglašenim” i naveo da ta stranke sa svim crkvenim zajednicama „odlično sarađuje”.

Jovanović je podsetio da se Irinej svojevremeno zalagao i za izmeštanje programa Zmajevih dečjih igara, jer mu je smetala buka u blizini zgrade Vladičanskog dvora, u kojoj, u centru grada u Zmaj Jovinoj ulici, stoluje Irinej. Podsetio je i da je Irinej proglasio „đavolskim” jedan umetnički performans gostiju iz Italije u Zmaj Jovinoj ulici, tokom Festivala uličnih svirača i upitao da li su svi oni takođe „ozloglašeni”.

„A zašto nisu ozloglašeni huligani koji su organizovano došli u Novi Sad za vreme Evropskog prvenstva u rukometu i razbijali kamenicama i sekirama automobile hrvatskih navijača i time bacili ljagu na naš grad? Zašto nisu ozloglašeni oni koji su razbijali Novi Sad kada su hapšeni oni koji su osumnjičeni za ratne zločine?”, upitao je Jovanović.

Dodao je da se Irinej u tim slučajevima nikada nije oglasio, niti je osudio te incidente.

(Autonomija)