Skip to main content

Jerkov: LSV podržava potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji

Autonomija 02. мај 2008.
< 1 min čitanja

lsv.jpgPortparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov rekla je danas da ta stranka podržava potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU i osuđuje sve koji se zalažu za poništavanje tog sporazuma. Jerkov je na konferenciji za novinare rekla da su svi koji žele da taj sporazum posle 11. maja bude ukinut „zapravo protiv boljeg života građana i građanki Srbije“. Prema njenim rečima, Evropska unija je sa 7,4 milijarade evra najveći investitor u Srbiji, pošto dve trećine svih investicija dolazi upravo iz EU.
„Ugovor sa Fijatom i pregovori koji se vode su pravi primer koliko EU unija pomaže Srbiji“, kazala je ona. Portparolka LSV je navela da će koalicija „Zajedno za Vojvodinu“, koju ta stranka predvodi, biti garant da će sredstva iz EU koja budu predviđena za ulaganje u Vojvodinu, zaista u tu pokrajinu i biti raspoređena.
„Nismo protiv ravnomernog regionalnog razvoja Srbije, ali smo do sada bili svedoci toga da se iza priče o ravnomernom razvoju krije bogaćenje malog broja ljudi, na račun građana Srbije, posebno onih koji žive u Vojvodni“, kazala je Aleksandra Jerkov.
Ona je najavila da će završna konvencija koalicije „Zajedno za Vojvodinu“ biti održana 7. maja u novosadskoj dvorani „Spens“.

(Beta)