Skip to main content

Jeremić: Vučić sultan u Srbiji, Šapić hoće da bude paša u Beogradu

Info 10. maj 2021.
2 min čitanja

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić ujedinjenjem sa SNS-om “ući u Mordor u kojem je svako zlo dozvoljeno” i da će dobijati “noževe u leđa”, ne samo od zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

“Ako Šapić eventualno dobije izbore u Beogradu, glavni grad bi mogao da bude vođen na način na koji predsednik SNS-a Aleksandar Vučić vodi Srbiju – sultan u Srbiji, a paša u Beogradu“, rekao je Jeremić u emisiji “Utisak nedelje”, a saopštila Narodna stranka.

Jeremić je Vesića uporedio sa Jagom, likom iz Šekspirovog dela “Otelo”, koji je “personifikacija zla”, sve najgore što postoji u čoveku, zavist, manipulacija, spletka.

“Jago na kraju uništi Otela, koji gubi i život. Najbliže što ćete u realnom životu sresti slično Jagu je Goran Vesić, a vi ste tog čoveka ujeli za oko i lakonski prešli preko toga. Ne bih bio u vašoj koži kada on krene da se ostrvljuje na vas. Ušli ste u Mordor, a u Mordoru je sve dozvoljeno i Sauron voli kada mu se oficiri glože. Moj savet vam je da imate oči na leđima”, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da je 2018. godine u kampanji za beogradske izbore Vesić “ubio Boga u Šapiću”, koji je potom rekao da “više nema šanse sa SNS-om”.

“Šta vas je očaralo od 2018. godine do danas, da li kako je Vesić vodio Beogad, da li vas je očarala Jovanjica, Rio Tinto ili vašingtonski sporazum, da biste odlučili na svoju ruku da objavite u ovu vrstu spajanja za koju mislim da je adekvatniji naziv aneksija ili ‘anšlus’“, upitao je Jeremić Šapića.

“Vaši politički stavovi su bili uvek isti – uvek ste imali pasioniranu atrakciju prema vlasti i autokratskom upravljanju”, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je Šapića upoznao dok je “igrao ulogu Sime Spasića” kada je Jeremić predstavljao svoj program lokalnim odborima Demokratske stranke.

“Potom su vas u ovu emisiju poslali da objašnjavate zašto sam dok sam predsedavao Ujedinjenim nacijama nestatutarno izbačen iz DS”, rekao je Jeremić.

Jeremić je Šapiću rekao da je “varalica i narcis” i da će po promeni vlasti biti lustriran.

(Beta)