Skip to main content

Jeremić: Revanšizam znači da Pink više ne postoji

Info 21. јул 2021.
< 1 min čitanja

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da revanšizam za koji se ta stranka zalaže znači da po promeni vlasti televizija Pink više neće postojati i da će vlasniku te televizije Željku Mitroviću po Zakonu o lustraciji biti izrečena trajna zabrana bavljenja javnim poslom.

„Revanšizam znači to – nema više Pinka. Lično, srušio bih zgradu Pinka, naravno, po zakonu. Sigurno postoji neki komunalni razlog da ta zgrada ne bude na tom mestu. Verujem da bi detaljni uvid u poslovne i druge akte Željka Mitrovića doneo i određene krivične reperkusije“, rekao je Jeremić za Newsmax Adria.

Jeremić je naveo da u napadima na Narodnu stranku zbog zalaganja za revanšizam „prednjače Boris Tadić i Nebojša Krstić“, ali da im on „ne bi odgovarao“.

„Oni imaju svoju logiku, a logika Narodne stranke je sledeća – 2000. godine je izostao 6. oktobar, 2008. godine je pokušano pomirenje sa snagama iz devedesetih i danas smo tu gde jesmo. Sada bi trebalo pokušati nešto drugo, a to je nemilosrdno privođenje pravdi i oduzimanje imovine svima koji su se ogrešili o pravne i moralne norme, i to bez prava na kupovinu pokajnice. To će zahtevati donošenje zakona o lustraciji i poreklu imovine i nemilosrdnu primenu tih zakona na sve“, rekao je Jeremić.

(Beta)