Skip to main content

Javno predstavljeni LGBT kandidati u različitim strankama uoči izbora u Hrvatskoj

Jugoslavija 13. апр 2024.
< 1 min čitanja

"Gej je ok, LGBT je ok, ormar nije izbor već nasilje"

Organizacioni odbor Povorke ponosa u Zagrebu odlučio je da objavi „Prajdov predizborni LGBT kompas“, kojim predstavlja pripadnike LGBTQ zajednice u različitim strankama, uključujući i vladajuću Hrvatsku-demokratsku zajednicu (HDZ).

„Na ovim izborima konačno i u Hrvatskoj imamo pregršt LGBT kandidatata, različitih svetonazora i u nizu stranaka. Odlučili smo ih javno predstaviti, prvo pojedinačnim objavama na našim društvenim mrežama, a sada i zbirno“, naveli su organizatori Povorke ponosa.

To su: Damir Habijan (HDZ), Ivan Ćelić (HDZ), Marko Pavić (HDZ), Branko Kolarić (SDP), Franko Doza (nezavisni, kvota SDP-a), Jelena Miloš (M!), Leonardo Pierobon (M!), Nikola Zdunić (M!), Tomislav Vukoja (M!), Gordan Bosanac (M!) i Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati).

„Svima želimo puno sreće na izborima, a najboljima i najdoslednijima i mandat u novom Saboru“, poručili su organizatori Povorke ponosa povodom izbora za Hrvatski sabor zakazanih za 17. april.

Ideje vodilje su, kako je istaknuto, one na kojima LGBTQ emancipacija i pokret počivaju već pola veka: gej je ok, LGBT je ok, ormar nije izbor već nasilje.

(FoNet/foto: Pixabay)