Skip to main content

Janko Veselinović: Treći napad na mene u poslednjih 10 dana, nasilje eskalira, policija ne radi svoj posao

Vojvodina 23. jun 2023.
< 1 min čitanja

"Sada smo izloženi i napadima na ulici, što se meni u Novom Sadu nikada ranije nije dešavalo"

Predsednik opozicionog Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je da je današnji napad bio treći napad direktno na njega u poslednjih 10 dana i ocenio da je nasilje u društvu eskaliralo.

Veselinović je napadnut danas u Novom Sadu, kada se nepoznati muškarac zaleteo automobilom na njega nakon što mu je pretio, a Veselinović je uspeo da izbegne vozilo.

Veselinović je agenciji Beta i Autonomiji rekao da je prethodnih dana bio na meti verbalnog i fizičkog napada u Novom Sadu.

“I prethodnih godina se nama iz opozicije dešavalo svašta, ali sada smo izloženi i napadima na ulici, što se meni u Novom Sadu nikada ranije nije dešavalo. Nasilje u ovoj zemlji eskalira, jer je režim u panici zbog građanskih protesta i zbog svesti da im se bliži pad s vlasti”, kazao je Veselinović.

On je ispričao da mu je policajac koji je danas izašao na uviđaj rekao: “Da te je hteo ubiti – ubio bi te”.

“Da li je uloga policije da štiti građane ili kriminalce?”, upitao je Veselinović.

Dodao je da su se napadi na njega naročito intenzivirali nakon što su novosadske opozicione partije počele građanima da dele novine “Novosti za Novi Sad i Vojvodinu”, na čijoj je naslovnoj stranici veliki naslov “Grad kriminala, saobraćajnog haosa i kockarnica”.

Veselinović je rekao da su se napadi na njega intenzivirali i kada su on i predsednica vojvođanskog odbora Pokreta slobodnih građana Ana Oreg, oboje republički poslanici, podneli krivičnu prijavu zbog izdavanja građevinske dozvole za izgradnju podzemne garaže u blizini zgrade Skupštine Vojvodine.

Zbog izgradnje te garaže oštećeno je zdanje pokrajinskog parlamenta koje je kulturno-istorijsko dobro.

Veselinović je rekao da su od tada počeli napadi na njega u Skupštini Srbije od strane poslanika Srpske napredne stranke.

Janko Veselinović je i profesor na Univerzitetu u Novom Sadu.

(Autonomija)