Skip to main content

Ivani Gordić Perc uručena nagrada Fondacije Katarina Preradović

Info 10. окт 2022.
< 1 min čitanja

"Uvek brinula samo o ljudima, a ne o nagradama"

Novinarka Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (Voice) Ivana Gordić Perc dobitnica je ovogodišnje nagrade Fondacije Katarina Preradović za visoke profesionalne standarde i etiku u novinarstvu za serijal tekstova o radnom logoru vijetnamskih radnika u fabrici Linglong u Zrenjaninu.

Nagradu Ivani Gordić Perc na današnjoj ceremoniji u Dorćol placu dodelio je urednik mreže Krik Stevan Dojčinović, čija je novinarka Dragana Pećo prošlogodišnja dobitnica nagrade.

Ivana Gordić Perc naglasila je da ju je prvi urednik Đorđe Vojinović „uvek učio da ne pravi kompromise“ i „da se ne plaši“, ističući da je „uvek brinula samo o ljudima, a ne o nagradama“.

Fondacija šestu godinu zaredom dodeljuje nagradu u znak sećanja na novinarku Katarinu Preradović (1972-2015), urednicu Blica i nedeljnika NIN, koja je dosledno tragala za istinom uprkos svim pritiscima.

Cilj Fondacije je da istakne novinare sa visokim etičkim i profesionalnim standardima, koji beskompromisno rade u interesu društva, štiteći i otkrivajući istinu.

(N1, foto: Beta)