Skip to main content

Institut za KVB dobio najviše ocene za kvalitet rada

Info 16. јул 2010.
< 1 min čitanja
Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici danas je dobio nekoliko sertifikata za ispunjenje visokog nivoa kvaliteta zdravstvene usluge.
Ovlašćena kuća za sertifikaciju dodelila je Institutu sertifikate ISO 9001 za kvalitet rada, ISO 14001 za zaštitu životne sredine i OHSAS 18001 za bezbednost i zaštitu na radu, navedeno je u saopštenju pres službe te ustanove.
Najavljeno je uskoro u Institutu biti uveden i standard ISO 17025 za sistem menadžmenta kvaliteta biohemijske laboratorije, koji je u finalnoj fazi verifikacije.
„Uvođenjem ISO standardizacije kvaliteta definisani su do detalja svi elementi sveukupnog rada u Institutu u svim segmentima, od rada nemedicinskog dela ustanove do pružanja najsloženije lekarske pomoći bolesnicima“, naveo je Institut.
Uvođenjem standardizacije postići će se „veća efikasnost i efektivnost, bolje iskorišćavanje potencijala u svim elementima funkcionisanja bolnice, sa krajnjim ciljem da bolesnici dobijaju još bolju medicinsku uslugu“.
U sklopu ISO standardizovanja u Institutu u Sremskoj Kamenici uvedeno je više od 50 procedura i obučeno 20 internih proverivača, zaposlenih u ustanovi, koji će u određenim vremenskim intervalima kontrolisati funkcionisanje sistema.
(Beta)