Skip to main content

Incident u Bačkoj Palanci – sa dodele Oktobarskih nagrada izbačena aktiviskinja

Građani 20. okt 2023.
< 1 min čitanja

"Protesti u ovom mestu su počeli nakon julskih oluja kada su od strujnih kablova nastradali deda i njegov unuk"

Sa javne dodele Oktobarskih nagrada opštine Bačka Palanka u lokalnom bioskopu danas je izbačena penzionerka i aktivistkinja Branislava Tatić, javlja novosadski Radio 021.

Kako navodi taj medij, ona je iz zgrade izvedena tako što su je odgurali i vukli radnici obezbeđenja, a potom je izbačena napolje kroz vrata, nakon čega su je preuzeli policajci koji su je udaljili od zgrade i legitimisali.

Prvobitno joj je, dodaje se, predsednik Skupštine Bačka Palanka Milan Čavić dozvolio da uđe, da bi se pred salom pojavilo obezbeđenje koje ju je odguralo, a zatim i izbacilo napolje kroz vrata, gde su je preuzeli policajci koji su je udaljili od zgrade i legitimisali.

Kako za 021.rs kažu bačkopalančki aktivisti, njihova saradnica je svečanost povodom dodele Oktobarskih nagrada došla sa majicom na kojoj je pisalo „ostavke“, što je poruka koju imaju prema lokalnoj vlasti.

Protesti u ovom mestu su počeli nakon julskih oluja kada su od strujnih kablova nastradali deda i njegov unuk.

Ovaj incident osudio je Vojvođanski odbor stranke Zajedno! zatraživši hitno utvrđivanje odgovornost lica koja su upotrebila fizičku silu i njihovo sankcionisanje.

Takođe, zatražili su i da gradonačelnik Šušnica podnese ostavku, između ostalog i zbog toga što je Oktobarska nagrada uručena Zorici Kojić, ženi koja je dodelila otkaz Željku Pejčiću zbog odlaska na protest povodom tragične smrti dečaka.

„Sistem nije zakazao – jer ne postoji, ni u Bačkoj Palanci, ni u ostatku Vojvodine i Srbije. Jedina stvar koja je trenutno u našoj zemlji organizovana jesu kriminal i korupcija – to je danas Šušnica ponovo potvrdio“, zaključio je sekretar Vojvođanskog odbora Zajedno! Srđan Đurić.

(Autonomija/Radio 021, foto: 021.rs)