Skip to main content

Grupa građana: Izlazimo na izbore da vratimo građanima opštinu Sečanj

Lokalne samouprave 21. feb 2022.
< 1 min čitanja

Grupa građana „Vukašin Baćina- Za bolju opštinu Sečanj“ potpisala je danas sporazum o formiranju grupe građana radi učešća na vanrednim lokalnim izborima za odbornike u Skupštini opštine Sečanj koji će biti održani 3. aprila 2022. godine.

Predsednik GG „Za bolju opštinu Sečanj“ i noslilac izborne liste Vukašin Baćina izjavio je da je od 2016. godine, kada su prvi put kao lokalna grupa ušli u politiku, izašli na izbore i osvojili 11,73 odsto glasova i time postali najjača opoziciona grupacija u opštini.

„U dva mandata smo u Skupštini opštine žestoko kritikovali vlast SNS-a i branili interese građana naše opštine. Zbog svega toga naši članovi su trpeli ozbiljne pritiske, ali smo i pored svega toga odlučniji nego ikad da smenimo pogubnu vlast i da zaustavimo dalje propadanje naše opštine“, rekao je Baćina.

Podsetio je da su prošlogodišnji izbori za Savete mesnih zajednica gde je SNS doživeo poraz u pojedinim mesnim zajednicama, kao i teme koje su otvarali ukazivajući na nesposobnost i kriminal lokalnih vlasti, doveli do toga da Predrag Rađenović bude smenjen sa pozicije predsednika opštine i da budu raspisani vanredni izbori.

„Katastrofalno stanje unutar sečanjskih naprednjaka nam je dovelo koordinatore SNS-a Damira Zobenicu iz Novog Sada i Gorana Đakovića iz Odžaka u našu malu opštinu koju su uzurpirali i gde se oni danas za sve u opštini pitaju“, naveo je Baćina.

Pozvao je opoziciju u Srbiji da se pored centralnih i beogradskih izbora zainteresuju i za izbore u Sečnju.

„Upućujemo molbu svim slobodnim i nezavisnim medijima da nam u ovoj kampanji omoguće da se čuje i naš glas. Danas je izuzetno teško biti opozicija, a naročito u malim opštinama kao što je Sečanj. Stoga će nam pažnja javnosti značajno pomoći da se izborimo sa svim problemima sa kojima se suočavamo na terenu”, naveo je Baćina.

(Autonomija, Foto: Internet portal opštine Sečanj)