Skip to main content

Grbović (PSG): Koalicija “Ujedinjeni za pobedu Srbije” praktično ne postoji

Info 28. apr 2022.
2 min čitanja

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Pavle Grbović izjavio je danas da koalicija “Ujedinjeni za pobedu Srbije” praktično ne postoji.

“Nema potrebe da lažemo bilo koga u javnosti, ona faktički ne postoji. Ona postoji još danas, na glasačkom listiću u Bujanovcu (na biračkom mestu na kome se ponavlja glasanje), faktički ona u stvarnosti ne postoji”, rekao je Grbović za televiziju N1.

On je istakao da je to jasno nakon svih nastupa i reči koje su članice te koalicije upućivale jedne drugima, kao i sukobljenim stavovima oko pojedinih tema.

“Sada na sto dolaze i ove strateške političke i geopolitičke odluke i teme, gde se vidi ta ti stavovi nisu ujednačeni. Ne samo da nisu ujednačeni, nego očigledno da više ne postoji ni želja za ujednačavanjem”, kazao je on.

Grbović je ocenio da je do kraha koalicije došlo, izmejdu ostalog, zbog izbornih rezultata kojima niko iz koalicije nije zadovoljan, kao i zbog plahovitog vodjenja politike.

“Reaguje se na prvu, reaguje se impulsivno, onda se izlazi sa odredjenim izjavama koje ne bi trebalo da se plasiraju u javnost i pravi se nepopravljiva šteta”, naveo je Grbović.

Prema njegovim rečima, problemi su postojali i ranije, a sastanak predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem je verovatno stavio tačku na sve.

Predsednik PSG je istakao da bi bilo “uvredljivo” da ta koalicija na narednim izborima, ukoliko dodje do ponavljanja beogradskih izbora, nastupi u istom sastavu.

“Ne možete vi da napravite ovakav kraj koalicije i da za šest meseci kažete ljudima – E sad zaboravite na sve ono”, istakao je Grbović i istakao da PSG ne bi učestvovao u tome, ukoliko bi neko pokrenuo ponovo tu ideju.

Kazao je da će sigurno biti novih koalicija, ali da se ovog puta neće formirati šest meseci, poput koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije”.

(Beta, Foto: N1)