Skip to main content

Gradska TV traži procjenu bezbjednosti novinara, urednika i menadžmenta tog medija

Jugoslavija 11. sep 2022.
< 1 min čitanja

"Izloženi su kontinuiranim brutalnim napadima i prijetnjama premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i URA"

Usljed učestalih prijetnji i napada na Gradsku televiziju od strane predsjednika Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i URA , stranke čiji je Abazović predsjesnik, autorka i urednica u Gradskoj televiziji Tamara Nikčević zatražila je od direktora Uprave policije procjenu bezbjednosti novinara, urednika i menadžmenta naše medijake kuće.

Pored Brđanina, pismo je upućeno predsjedniku Vlade u tehničkom mandatu, predsjednici Skupštine, kao i ambasadorima država zemalja Kvinte.

Pismo prenosimo integralno:

Poštovani gospodine Brđanin,

kao što znate, Gradska televizija, njeni novinari, urednici i menadžment izloženi su kontinuiranim brutalnim napadima i prijetnjama premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i URA, stranke čiji je Abazović predsjednik.

Kao posljedicu ovih nezapamćenih pritisaka vrha države na medije, novinari i urednici Gradske televizije meta su konstantnih prijetnji i uvreda ne samo korisnika društvenih mreža, nego i nepoznatih građana na različitim javnim mjestima.

Već sam Vas obavijestila o licu koje je protekle sedmice više puta upadalo u prostorije naše televizije, što je izazvalo strah kod naših novinara. Iako je, zajvaljujući Vašoj intervenciji, pomenuto lice identifikovano i smješteno u odgovarajuću ustanovu, imamo osnova da sumnjamo da se u našoj redakciji nije pojavilo slučajno.

Sve što sam navela kod novinara i urednika izaziva strah i nesigurnost, te ih ometa u obavljanju novinarskog posla. U tom smislu Vas molim da – dok još nije kasno! – hitno izvršite procjenu bezbjednosti novinara i urednika Gradske TV, uključujući moju, i da me obavijestite o rezultatima.

Unaprijed zahvaljujem.

Tamara Nikčević,
autorka i urednica u Gradskoj televiziji

(gradski.me)