Skip to main content

GI “21. maj”: Kojem sada okupatoru ustupamo našu zemlju

Jugoslavija 04. avg 2022.
< 1 min čitanja

Građanska inicijativa “21. maj” danas je podnijela zahtjev shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, Ministarstvu finansija da objave dokumentaciju u vezi ustupanja imovine Crne Gore okupatorskoj porodici Karađorđević.

“Smatramo da svako ima pravo da dobije ono što je njegovo, ako je sve u skladu sa zakonima i Ustavom Crne Gore, bez izuzetka. Zato pozivamo ministra Damjanovića da objavi svu dokumentaciju vezano za zahtjeva porodice Karađorđević za povraćaj nepokretnosti oduzete za vrijeme nacionalizacije imovine od strane tadašnje vlasti u DFJ I SFRJ”, navode u saopštenju.

Kako ističu, nakon jučerašnjeg drugog desanta na Crnu Goru, i ilegalnog krijumčarenja srpske klerikalne elite Abazović je potpisao protivustavni i antidržavni Ugovor sa Srpskom crkvom i time ustupio kulturnu nasleđe svih Crnogorki i Crnogoraca ali i dio imovine naše države.

“Kao i svaka izdaja rađena je tajno, organizovano i dirigovano iz Beograda od strane korumpirane vlasti predsjednika Vučića. Ako pojedinci ćute zbog afera, slobodni građani će braniti interese Crne Gore. Zato nas interesuje da li ova Vlada planira još neke ustupke vlastima iz Beograda”, pitali su ih GI “21. maj”.

(Gradski portal, Foto: Gradski portal)