Skip to main content

GG “Za bolju opštinu Sečanj”: Policija uznemirava potpisnike naše liste

Aktuelno 03. mar 2022.
< 1 min čitanja

Grupa građana “Za bolju opštinu Sečanj” saopštila je da su nastavljeni pritisci na njihove članove i simpatizere i nakon puštanja na slobodu nosioca liste Vukašina Baćine.

Baćina je pre dva dana uhapšen zbog sumnje da je davao mito dvojici ljudi kako bi prikupljali potpise za kandidaturu liste Grupe gradjana koju predvodi na vanrednim lokalnim izborima za opštinu Sečanj, koji će biti održani 3. aprila.

„Policija je u toku jučerašnjeg dana počela redom da poziva i uznemirava sve ljude koji su potpisali našu listu za izlazak na izbore. Potpisnici naše liste su mahom domaćini, poljoprivrednici slabijeg obrazovanja kojima ovakvi politički obračuni nisu poznati. Oni su uznemireni i u strahu su da će imati posledice jer su podržali svojim potpisom jednu opozicionu listu“, piše u saopštenju.

Smatraju da je „očigledno da je doneta odluka da se njihova grupa građana ne nađe na predstojećim izborima u Sečnju“.

„Pozivamo policiju da prestane da se meša u lokalne političke borbe i da služi kao instrument sile Srpske napredne stranke u Sečnju. Policija neka svoju efikasnost pokaže tamo gde zaista ima razloga za to i gde je tvrdo“, navodi se u saopštenju.

Pozvali su policiju da proveri zašto zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u kampanji pred kamerom deli 2.000 evra pomoći jednoj porodici ili da proveri da li među potpisnicama vladajuće stranke ima onih koji dobijaju stranačke pakete pomoći sa namirnicama i logom SNS-a.

„Našoj grupi građana se onemogućavaju minimalni izborni uslovi i dovodi se u pitanje samo učešće na izborima. Ukoliko odmah ne prestanu maltretiranja naših članova i simpatizera, odnosno potpisnika naše liste, mi prelazimo u vaninstitucionalnu borbu, a o daljim koracima ćemo obavestiti javnost“, piše u saopštenju.

(Autonomija)