Skip to main content

Filmovi u takmičarskoj Nacionalnoj klasi Sinema sitija

Kultura 09. jun 2011.
< 1 min čitanja

Omnibus “Oktobar” čini sedam priča smeštenih u jedan dan, na desetu godišnjicu petooktobarskih promena. Ovaj projekat nastao je u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda (FDU), a režirali su ga Ognjen Glavonić, Dane Komljen, Senka Domanović, Milica Tomović, Damir Romanov, Ivan Pecikoza i Ognjen Isailović.

U selekciji Nacionalna klasa, publika će imati prilike da vidi i filmove “Beli beli svet” Olega Novkovića, “Neprijatelj” Dejana Zečevića, “Šišanje” Stevana Filipovića i “Cinema Komunisto” Mile Turajlić.

U konkurenciji su i “Tilva Roš” Nikole Ležaića, kao i film “Zajedno” Mladena Matičevića, a van konkurencije biće prikazan film “Zduhač znači avantura” Milorada Milinkovića.

Aktuelna domaća ostvarenja u okviru ove selekcije takmičiće se za nagrade koje dodeljuje petočlani žiri na čelu sa litvanskim rediteljem Šarunasom Bartasom.

Sinema siti je internacionalni filmski festival, koji se održava od 18. do 25. juna u Novom Sadu, na kojem će biti prikazano preko 150 filmova na 20 lokacija u gradu.

Festival Sinema siti će u tri takmičarske selekcije, Nacionalan klasa, Egzit point (Exit) za internacionalni film i Ap tu 10.000 baks (Up to 10.000 bucks) za film snimljen budžetom do 10.000 dolara, dodeliti 20 nagrada.

(Beta)