Skip to main content

Faith No More svirao pred više desetina hiljada ljudi

Autonomija 12. јул 2010.
2 min čitanja
Američki sastav Fejt nou mor (Faith no More) nastupio je sinoć na glavnoj bini Egzit (Exit) festivala u Novom Sadu pred više desetina hiljada ljudi, a svoj nastup simbolično su započeli pesmom Rijunajted (Reunited) koja u prevodu znači ponovo okupljeni.
Koncert Fejt nou mora počeo je sa više od pola časa zakašnjenja, a bend je u toku nastupa odsvirao i pesmu Izi (Easy) koju je publika željno očekivala i u glas otpevala zajedno sa pevačem Majk Patonom (Patton).
Tokom nastupa bend je izveo sve velike hitove, a pesmama su uspeli da obuhvate svaki segment njihove duge karijere, te su fanovi benda mogli čuti i Epic, zatim King for a dej (King for a Day), Kafein (Caffeine), Bi agresiv (Be Aggrešive) i veliki hit Evidens (Evidence).
Na veliko iznenađenje i oduševljenje mnogobrojne publike na Mejn stejdžu (Main Stage), bend je odsvirao i narodnu pesmu Hajde Jano i to dva puta, a devojka iz publike pomogla je Majk Patonu na bini da nauči da igra kolo.
Paton se u jednom momentu popeo i na kran sa kamerom za snimanje i našao se iznad publike, a vratolomiju je u šali opravdao time da je „ovo verovatno poslednji nastup koji će imati u Srbiji“, te da on mora ostati zapamćen.
Nakon nezaboravnog nastupa Fejt nou mora na prepun Mejn stejdž izašao je di džej dvojac Kemikal bradrs (The Chemical Brothers).
Svoj nastup Kemimal bradrs započeli su jednim od najvećih hitova pod nazivom Gelvanajz (Galvanize).
Na glavnoj bini sinoć su nastupili i Pendjulum (Pendulum).
Poslednje večeri Egzita na Fjužn bini, između ostalih nastupili su i bend Bonaparte, zatim Džamejka (Jamaica) i Bambi molesters, a binu su za ovu godinu u 3.30 sati ujutru zatvorili novosađani Ritam nereda.
Za kraj su na najvećoj elektronskoj bini festivala Dens areni, nastupili Kristal kestls (Crystal Castles), Bizi pi (Busy P), Sebastian i Ej trek (A Track).
U ranim jutarnjim časovima od 7.30 muziku su na istoj bini najistrajnijim posetiocima festivala puštali svi di džejevi zajedno.
Na metal Eksplozive bini sinoć je nastupio mladi bend iz Hrvatske pod imenom Koh, zatim Bombarder, a zvezde večeri za ljubitelje metal muzike koji su se u solidnom broju okupili na prostoru ispred bine, bili su bend Katidral (Chatedral) iz Velike Britanije.
Egzit festival počeo je 8. jula, a završen je danas, poslednjim jutarnjim nastupima.
U toku čettiri dana na 20 bina nastupilo je oko 600 izvođača iz Srbije i celog sveta, a posetiocima je svoj rad predstavilo oko 50 organizacija civilnog društva.
(Autonomija)