Skip to main content

EWB: Tepić predsednica delegacije u odboru za stabilnost i pridruživanje EU

Info 03. avg 2022.
< 1 min čitanja

Narodna poslanica iz Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić biće predsednica srpske delegacije u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) EU-Srbija, koju čine poslanici Narodne skupštine i Evropskog parlamenta, preneo je portal Juropijen vestern Balkans (European Western Balkans).

Za šefa Delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO izabran je Vladimir Đukanović (SNS), saznaje EWB.

Dosadašnji predsednik srpske delegacije u POSP-u bio je Vladimir Orlić, koji je juče izabran za novog predsednika Narodne skupštine. On je do ove godine bio kopredsedavajući tog tela uz bivšu evropsku poslanicu Tanju Fajon.

Nakon što su i Orlić i Fajon napustili funkcije, ko-predsedavajuće POSP biće Marinika Tepić i evropska poslanica Alesandra Moreti.

Na osnovu odluke o sastavu POSP, koja je usvojena sinoć a u koju je EWB imao uvid, potpredsednica ovog tela biće Sandra Božić iz Srpske napredne stranke.

Članovi će biti poslanici SNS Milenko Jovanov, Veroljub Arsić i Igor Bečić, poslanici iz stranaka nacionalnih manjina Elvira Kovač, Usame Zukorlić i Šaip Kamberi, dok će od poslanika opozicije članovi biti Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, Ksenija Marković iz Demokratske stranke i Đorđe Miketić iz koalicije Zajedno.

(FoNet/N1, Foto: Beta)