Skip to main content

Elezović reizabran za predsednik Pokrajinskog odbora DS

Autonomija 05. okt 2008.
2 min čitanja

Aktuelni predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Dušan Elezović ponovo je danas na vanrednoj sednici izborne Skupštine u Novom Sadu izabran na tu funkciju. Elezović je tajnim glasanjem dobio poverenje 449 delegata, od 472 koji su glasali.On je bio jedini kandidat za predsedničku funkciju.
DS u 45 opštinskih odbora u Vojvodini ima 570 delegata u Pokrajinskom odboru. „Moto ove Skupštine je ‘Insomnia’, a to znači da nema spavanja, nema odmaranja, da to važi za sve članove DS i za sve one koji rade na boljem životu građana“, izjavio je Elezović obraćajući se delegatima i dodao da toj stranci predstoje najvažnije četiri godine od njenog osnivanja. Prema njegovim rečima, DS je preuzela na sebe da reši najvažnije društvene probleme kao što su evrointegracije, nezaposlenost i borba protiv kriminala i korupcije. „Demokratska stranka će se s kriminalom i korupcijom obračunati bez gledanja na to da li su u pitanju njeni članovi, članovi drugih stranaka, ili bilo ko drugi“, poručio je Elezović.
Potpredsednik DS i predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić kazao je na izbornoj Skupštini da predloženi novi statut, kao pravni temelj pokrajine, potvrđuje da je „Demokratska stranka garant poštovanja Ustava Srbije“. Pajtić je izjavio da DS neće dozvoliti „da za milimetar taj statut ide iznad ustavnih okvira, ali isto tako ni da ide ispod onoga što su razvojni ustavni potencijali Vojvodine“. Hoćemo razvoj, zapošljavanje, nove investicije i imamo pravo na to, rekao je Pajtić i dodao da je u protekloj javnoj raspravi o nacrtu statuta bilo i „zluradih“ komentara kako pokrajinska organizacija DS radi „ovo ili ono, i bez koordinacije“, sa rukovodstvom stranke. Pajtić je izjavio da će, suprotno zlonamernim navodima, statut biti zabeležen u istoriji jer je i sam predsednik Srbije Boris Tadić učestvovao u stvaranju koncepta, predlaganju nekih rešenja, ili delova statuta, „i to je dobro, a rezultati će se tek pokazati“.
Poslanik DS u Skupštini Vojvodine i predsednik Opštine Bač Tomislav Bogunović, izjavio je na sednici u toku rasprave da je član te stranke Goran Knežević u junu izabran za gradonačelnika Zrenjanina, a da se istraga protiv organizovane grupe koju je, kako se navodi u optužnici, predvodio, „vodi više od godinu dana“. On je dodao da bi u sudskom postupku trebalo utvrditi da li je neko kriv, ili nije, ali je i postavio pitanje nadležnima zašto se stalo sa istragama delovanja i malverzacijama istaknutih članova bivšeg režima kao što su Radoman Božović, Boško Perošević, Mihalj Kertes i Radovan Pankov.
Elezović je najavio da će se sutra sastati sa predstavnicima Opštinskog odbora te stranke u Zrenjaninu „kako bi sagledali celu situaciju vezanu za hapšenje predsednika Opštine Gorana Kneževića i predsednika Opštinskog odbora DS Dragoslava Tomića“. „Očekujem da ćemo na tom sastanku doneti odluke i preduzeti korake koji će voditi ka tome da, i u Zrenjaninu kao gradu, i u Gradskom odboru DS u Zrenjaninu, stvari nastave da se odvijaju što je moguće normalnije, kako bi grad u ovakvim uslovima nastavio da funkcioniše“, kazao je novinarima Elezović nakon sednice. Knežević i Tomić, sa još devet osoba, uhapšeni su prošle nedelje zbog sumnje u malverzacije sa građevinskim zemljištem.

(Beta)