Skip to main content

Udruženja: Rijaliti šou umesto prezentacije Generalnog urbanističkog plana

Vojvodina 22. јан 2022.
< 1 min čitanja

Više novosadskih inicijativa građana i udruženja, optužilo je danas rukovodioce Javnog preduzeća Urbanizam da su prezentaciju Generalnog urbanističkog plana Novog Sada pretvorili u “rijaliti šou” i da su napadali kolege arhitekte koji su kritikovali način planiranja u Novom Sadu.

Ekološki front je u saopštenju za javnost precizirao da je reč o zamenici direktora Urbanizma Biljani Vrbaški, kao i o direktoru Dušanu Miladinoviću.

“Javni službenici su postavljeni da rade u interesu građana, pa i kad su direktori i njihovi zamenici, te je nedopustiva zloupotreba ovih pozicija kako bi se građani diskriminisali, vređali i diskreditovali, samo zato što izražavaju drugačije mišljenje i traže odgovore na određena pitanja”, piše u saopštenju.

Takođe, pozvali su arhitekte i ostale stručnjake iz oblasti urbanističkog planiranja da najoštrije osude i da se ograde od ponašanja Biljane Vrbaški zbog pokušaja diskreditacije koleginice zbog kritika upućenih na način planiranja u Novom Sadu.

Zajedničko saopštenje potpisuju Ekološki front, Za zeleno Novo naselje, Sačuvajmo Liman od betona, Centar za razvoj demokratskog društva Europolis, Dunavac (Šodroš), Svet i Dunav, Eko straža Novi Sad, Crna kuća, Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad, „Futoška inicijativa“, Pokret Odbranimo šume Fruške gore, Udruženje za zaštitu šuma, Organizacija za očuvanje prirode i životinja – OSNA, Sačuvajmo zelene površine – Telep Novi Sad.

(Autonomija)