Skip to main content

Egereši: U Vojvodini ljudi žive jedni s drugima

Info 29. avg 2010.
< 1 min čitanja

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas u Ulmu da građani Vojvodine mogu da žive samo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih.

“Dolazim iz Vojvodine, evropske regije u kojoj se tradicionalno neguju multikulturalnost, višekonfesionalnost i drugi evropski principi i vrednosti. U Vojvodini se oduvek živelo zajedno. I ne može drugačije,  kada je kod nas sve izmešano: od klime, do običaja i jezika”, kazao je Egereši otvarajući Kamp mladih, koji je okupio oko 120 učesnika iz gradova i regija uz Dunav.

On je dodao da je na mladima velika odgovornost i izazov da nastave da neguju i unapređuju evropske vrednosti, međusobno uvažavanje, toleranciju, ljudska prava i slobode, preneo je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Egereši je ocenio da mladi treba da uzmu aktivno učešće u kreiranju buduće evropske politike, kao i politike podunavskog regiona.

Kamp mladih će trajati do 3. septembra, a učesnici će imati priliku da kroz radionice, predavanja, prezentacije i kulturno-umetnički program upoznaju jedni druge.

(Autonomija)