Skip to main content

Otvoren Dunavski festival u Ulmu

Info 28. avg 2010.
< 1 min čitanja

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši, gradonačelnik Budimpešte Gabor Demski i gradonačelnik Ulma Ivo Gener svečano su otvorili Međunarodni dunavski festival u Ulmu, na kojem će tokom devet dana svoje potencijale predstaviti gradovi i regije duž Dunava.

Egereši je na otvaranju rekao da je Dunavski festival prethodnih godina bio generator onih ideja koje danas dobijaju snažnu podršku kroz ideju o osnivanju Dunavskog regiona, preneo je danas Pokrajinski sekretarijat za informacije.

“Snaga ove reke jeste za sve nas ne samo inspiracija već i izazov da se udružimo, povezujemo građane, stučnjake, intelektualce, političare, kulturologe, umetnike, mlade i sve druge ljude u različitim oblastima”, poručio je Egereši.

Gradonačelnici Budimpešte i Ulma, Demski i Gener istakli su da se na Dunavskom festivalu uvek rode nove ideje za saradnju na različitim nivoima i u različitim oblastima, a na korist građana celog regiona.

Gener je ocenio da je Dunav danas, u 21. veku, ono što je reka Rajna bila u 20. veku, odnosno faktor stabilnosti, tolerancije, mira, povezivanja i unapređenja svih država duž Dunava.

Ovogodišnju prezentaciju Vojvodine na Dunavskom festivalu u Ulmu organizuju Pokrajinski sekretarijat za kulturu i Zavod za kulturu Vojvodine.

(Autonomija)