Skip to main content

DZVM: Šta su se dogovorili SVM i SNS?

Autonomija 21. апр 2014.
< 1 min čitanja

Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara zatražila je od Saveza vojvođanskih Mađara da upozna javnost sa sadržajem programa koji je prihvaćen od strane Srpske napredne stranke prilikom pregovora o ulasku SVM-a u vladu, imajući u vidu da je izborni program SVM-a sadržao 12 stranica, a na pregovore o vladi odnet je dokument od 6-7 stranica.

Predsednik DZVM-a Aron Čonka izjavio je da je javnost zainteresovana za sadržaj tog tokumenta, posebno što će realizacija najavljenog otpuštanja radnika iz javnog sektora dovesti do povećanja nezaposlenosti, socijalnih tenzija i smanjenja životnog standarda. Iz tih razloga mađarska javnost nije zainteresovana za pozicije koje će SVM prihvatiti u vladajućoj koaliciji, već za ostvarivanje obećanog programa – izjavio je Čonka.

Prihvatanjem Nacrta statuta Vojvodine takođe će doći do daljih ograničenja autonomije i ako se usvoji takav Statut, koji je sastavljen samo na osnovu naloga Ustavnog suda, to će dovesti do daljeg smanjenja mogućnosti Vojvodine i “ovo nemilo stanje će ostati zabetonirano” na duži period – objasnio je Aron Čonka.

(Dnevnik)