Skip to main content

DSHV: Neprimeren nastup Baje Malog Knindže u dvorištu osnovne škole u Subotici

Info 02. јун 2023.
< 1 min čitanja

Zvaničan poziv uputila je uprava srpske pravoslavne crkvene opštine i parohije čantavirske u Novom Žedniku, pozivajući sve vernike da dođu

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) osudio je održavanje koncerta Baje Malog Knindže koji je, u okviru seoske slave, najavljen za četvrtak, 4. jun, u dvorištu osnovne škole u Novom Žedniku, kod Subotice, prenosi „Magločistač“.

Događaj je najavljen na društvenim mrežama, a zvaničan poziv uputila je uprava srpske pravoslavne crkvene opštine i parohije čantavirske u Novom Žedniku, pozivajući sve vernike da dođu i u veselju proslave seosku i hramovnu slavu i posetu episkopa, uz obezbeđenu večeru i muziku Baje Malog Knindže.

„Od ’nekome će metak usred čela’, do impozantnog opusa u kojem veliča alkohol, kockanje i različite druge zavisnosti, sa koloritnim opisima njihovih efekata po sebe i ljude u svojoj okolini, pesme gde Baja Mali Knindža veliča osuđene za ratni zločin spadaju u češći repertoar kod derneka kakav će biti u predgrađu Subotice“, reagovao je DSHV na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Iz ove stranke su upitali „da li je primereno na dane kada su pre mesec dana dve tragedije iz temelja uzdrmale ovo društvo, u dvorištu jedne subotičke osnovne škole dozvoliti javni nastup baš ovoga čoveka“.

Prema pisanju pojedinih medija, koncert Baje Malog Knindže na Tašmajdanu, koji je bio zakazan za 27. maj, pomeren je na 24. jun upravo zbog nedavne tragedije koja se dogodila u beogradskoj osnovnoj školi, navodi „Magločistač“.

(Magločistač)