Skip to main content

DS: Zapušten i devastiran i otvoreni bazen SPENS-a

Lokalne samouprave 07. maj 2021.
< 1 min čitanja

Otvoreni bazen na Spensu je pretvoren u baru i smetlište, a postoje indicije da je i oštećen od strane radnika koji su bili angažovani u propaloj rekonstrukciji zatvorenog bazena, saopštio je danas Gradski odbor Demokratske stranke (DS).

Kako se navodi, zaposleni u Sportskom i poslovnom centru „Vojvodina“ obavestili su novosadsku organizaciju DS-a o stanju u kojem je trenutno i otvoreni bazen, a postoje i fotografije koje nedvosmisleno potvrđuju njihove navode.

Predsednik Gradskog odbora DS u Novom Sadu Veljko Krstonošić zatražio je zbog toga hitnu smenu poslovodstva gradskog preduzeća koje gazduje SPENS-om i podsetio na to da je ovo rukovodstvo odgovorno i za neuspelu rekonstrukciju zatvorenog bazena.

„U otvorenom bazenu već mesecima se nalaze delovi konstrukcije pokretne tribine, plastične stolice, delovi metalne ograde… Prema svedočenju zaposlenih sve to su u bazen bacili radnici koji su učestvovali u rekonstrukciji zatvorenog bazena u znak protesta zbog neisplaćenih zarada“, navodi se u saopštenju.

Neuspela obnova zatvorenog bazena koštala je poreske obveznike u Novom Sadu 127 miliona dinara.

„Zatvoreni bazen već dugo nije u funkciji zbog toga što je u propaloj rekonstrukciji teško oštećen, a sad vidimo da je i otvoreni bazen zapušten i devastiran. U otvorenom bazenu trenutno ’leži’ voda koje tu nikako ne bi smelo biti tokom zime, a vidna su oštećenja na pločicama i drenažnoj opremi“, navodi se u saopštenju.

(Beta)