Skip to main content

DS traži anketne odbore o navodnom prisluškivanju Vučića i udesu na naplatnoj rampi kod Doljevca

Info 26. avg 2022.
< 1 min čitanja

"Ko je pripadnicima BIA naredio da dođu na mesto nesreće i preuzmu snimke?"

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević podneo je danas Skupštini Srbije zahtev za formiranje Anketnog odbora o slučaju navodnog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Milivojević je u obrazloženju podsetio da je 31. decembra 2020. godine predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) izjavio da je bio prisluškivan i da mu je informaciju o tome, zajedno sa snimcima razgovora, dostavio “pošteni pripadnik policije”.

Poslanik DS je tražio da odbor utvrdi “zašto je Vučić kontaktirao sa 26 bezbednosno interesantnih osoba i da li su te osobe bile pod merama tajnog nadzora”, kao i “kakvim informacijama o prisluškivanju predsednika raspolažu nekadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović i direktor BIA Bratislav Gašić”.

“Veliko je pitanje kako je moguće da posle teških optužbi visokih državnih zvaničnika i predstavnika režima da je prisluškivao predsednika svoje stranke i predsednika Srbije, Nebojša Stefanović bude sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i koordinator svih službi bezbednosti u vreme neposredne ratne opasnosti, kako tvrde funkcioneri SNS”, naveo je Milivojević, a prenela DS.

On je parlamentu podneo i zahtev za formiranje Anketnog odbora u vezi sa nestankom dva minuta snimka saobraćajne nesreće sa naplatne rampe kod Doljevca 31. januara 2019. godine, u kojoj je učestvovalo vozilo u kom se nalazio funkcioner SNS Zoran Babić, a jedna osoba stradala.

Ko je pripadnicima BIA naredio da dođu na mesto nesreće i preuzmu snimke nesreće? Ko je isekao dva minuta snimka i zbog čega? Ko je i na osnovu kojih ovlašćenja snimak saobraćajne nesreće predao predsedniku SNS Aleksandru Vučiću? Zašto Aleksandar Vučić te snimke nije predao policiji, tužilaštvu ili sudu?”, pitao je Milivojević u obrazloženju zahteva.

(Beta)