Skip to main content

DS se nada da EU neće vratiti vize za Srbiju

Info 30. sep 2021.
< 1 min čitanja

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da se nada da institucije Evropske unije zbog “katastrofalne” politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića neće “kazniti” građane Srbije tako što će im ponovo biti uvedene vize.

Srbija se našla na listi 10 najproblematičnijih zemalja kada je u pitanju poštovanje bezviznog režima zbog čega Nemačka smatra da bi Evropska komisija trebalo da podseti da je pokretanje mehanizma za suspenziju bezviznog režima relana opcija, objavio je portal EUObserver.

“Građani Srbije su žrtve mafijaškog režima koji radi apsolutno sve suprotno od onoga što propagandom predstavlja da radi. Uzrok problema našeg društva, a potencijalno i čitavog regiona je režim Aleksandra Vučića”, navodi DS u saopštenju.

DS je ocenila da da vlast Srpske napredne stranke “razara srpsko društvo” i da se “poništavaju sve demokrtaske tekovine i napori da se od Srbije napravi uređena, evropska država”.

“Dok Vučić putem strogo kontrolisanjih, režimskih medija širi lažnu sliku o tome kako je od Srbije napravio silu koju čitav svet uvažava, istina je da smo postali crna tačka Evrope po pitanju organizovanog kriminala i korupcije”, naglasila je DS.

(Beta)