Skip to main content

DS Novi Sad: Gradska ministarka o trošku budžeta turistički bila u Parizu

Info 18. окт 2023.
< 1 min čitanja

"Dodaju da je to eksplicitno potvrđeno i na zvaničnoj internet stranici grada, na kojoj je objavljeno da je Dina Vučinić 'obišla znamenitosti Pariza i dvorac Šantiji'"

Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu upozorio je danas da je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić o trošku građana Novog Sada posetila Pariz i, sudeći prema njenim objavama na društvenim mrežama, „uživala u krstarenju Senom i razgledanju Ajfelovog tornja i ostalih znamenitosti“.

Putovanjem bez službenih obaveza ili sastanaka Vučinić je, ocenjuju iz DS, zloupotrebila svoj položaj i prekršila nekoliko zakona.

Kao povod za svoje putovanje, navode iz DS, Vučinić je iskoristila nastup učenika Muzičke škole „Isidor Bajić“.

„Gospođa ministarka se, koristeći svoj položaj, ubacila u školsku ‘ekspediciju’ kao nekakva pratnja i pod izgovorom jačanja kulturne razmene Novog Sada i Tavernija turistički obišla francusku prestonicu u kojoj nije imala nikakvog službenog posla“, upozoravaju iz DS.

Dodaju da je to eksplicitno potvrđeno i na zvaničnoj internet stranici grada, na kojoj je objavljeno da je Dina Vučinić „obišla znamenitosti Pariza i dvorac Šantiji“.

„Nastavnici prvi put imaju plate koje su manje od prosečne zarade u zemlji, a ta razlika je posebno izražena upravo u Novom Sadu u kojem je plata srednjoškolskog profesora za čak 30.000 dinara manja od zvanično prosečne plate u gradu. U takvim okolnostima, gradska ministarka za obrazovanje koristi i onako nedovoljna sredstva koja su u budžetu predviđena za osiromašenu prosvetu kako bi ostvarila svoje snove da plovi Senom“, upozoravaju novosadske demokrate.

Ocenjuju i da bi u uređenim i demokratskim državama ona bila smenjena ili bi sama podnela ostavku, ali da se u Novom Sadu „pod okupacijom Srpske napredne stranke“ neće desiti ništa od toga.

(Autonomija)