Skip to main content

DS: Nestručni aktivista SNS-a upravljao bagerom koji je doveo do požara u Kolubari

Vesti 11. jan 2022.
< 1 min čitanja

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je „nestručni aktivista“ Srpske napredne stranke (SNS) upravljao bagerom i doveo do požara na kopu Tamnava – Zapadno polje u rudarskom basenu Kolubara.

„Da bi neko postao bagerista nekada je bilo potrebno bar pet ili šest godina učenja i radnog iskustva u Kolubari. Juče, u trenutku požara, odlagačem je upravljao radnik koji ima svega nekoliko meseci radnog iskustva. Za ovo radno mesto ga je preporučilo, pre svega, članstvo u SNS“, tvrdi DS u saopštenju.

Naglašeno je da je zbog toga direktna šteta na odlagaču sada dva miliona evra i dodaje da se odlagač se trenutno nalazi na nestabilnom delu odlagališta i postoji opasnost od još veće direktne šteta.

„Indirektna šteta, kao posledica smanjene proizvodnje i isporuke uglja, u narednim mesecima mogla bi dostići i više desetina miliona evra“, dodaje se.

DS je istakla da će isporuka električne energije biti ugrožena, a restrikcije struje postati „surova realnost“, ako se hitno sa svih pozicija u Elektroprivredi Srbije (EPS) ne smeni nestručni kadar, „zbog kojih se i dogodio niz havarija“.

(Beta)