Skip to main content

DS: BIA pretvorena u partijsku policiju, štiti režim a ne državu

Info 29. sep 2021.
< 1 min čitanja

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je “šokantno da je Bezbednosno informativna agencija (BIA), jedna od najvažnijih bezbednosnih institucija u zemlji, pretvorena u partijsku policiju i da se zaposleni u njoj bave zaštitom vladajućeg režima, a ne države”.

“Neophodno je da svi koji su tukli i zastrašivali Konstantina Katića u službenim prostorijama na aerodromu budu najstrože kažnjeni, ali odgovornost moraju da snose i inspiratori i nalogodavci otmice“, saopštila je DS.

DS će podržati sve pravne i druge korake koje kolege iz Narodne stranke, čiji je član Katić, i ostalih opozicionih stranaka, “naših partnera u borbi protiv mafijaškog režima, budu preduzimali u cilju da javnost sazna istinu o događajima na Beogradskom aerodromu, ali i da svi odgovorni budu izvedeni pred sud”.

Smena direktora BIA Bratislava Gašića je u ovom slučaju neizbežna, bez obzira na to da li je njegova odgovornost subjektivne, ili objektivne prirode. Ne sme se gubiti iz vida dobro poznata činjenica da nijedna odluka koju donose Gašići, Vulini, Stefanovići i drugi eksponenti mafijaškog režima ne može biti doneta bez njihovog šefa Aleksandra Vučića”, navela je DS.

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš rekao je juče da su pripadnici BIA “skoro četiri časa maltretirali i mučili” na beogradskom aerodromu Katića jer su sumnjali da je na Tviteru podržao Marka Vidojkovića koji je javno vređao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

(Beta)