Skip to main content

DRAGAN BURSAĆ: Vučićev privatni grobovlasnik Kolja Pejaković!

Stav 12. дец 2023.
4 min čitanja

"Nepogrešivo je svoj put uživanja u opijatima zamijenio religijskim fanatizmom, onda nacionalizmom i na koncu se pretvorio u bizarnog starmalog radikala"

“I šta, kao čudite se u decembru 2024. Kolji Miješanom Mesu Pejakoviću kome je baš ova Banjaluka super i koji se nikad ne bi vratio da je ostala ona stara što je podržao Vučića? Čudite se jednom zilotu i nacionalisti što je stao uz nacionalistu Aleksandra Vučića? Čudite se tek sad Kolji koji bi “nevjernike kratio za glave“??? A meni ste čudni samo vi što se i dalje čudite!“

Vijest glasi da je u Beogradu otkazan koncert benda Kolja i Grobovlasnici zakazan za 20. decembar. Kao razlog se navodi što je pjevač benda, scenarista, glumac i nekad talentovan čovjek Kolja Pejaković dao podršku Aleksandru Vučiću i njegovoj listi “Srbija ne sme da stane“.

Kako se čini, nakon ovog Pejakovićevog poteza, bend je promptno prestao da postoji jer ostalim članovima ne pada na pamet da nastupaju više sa Koljom.

Zilot Kolja

Tako je Ivan Aleksijević, dosadašnji pijanista benda “Grobovlasnici“ kazao:

„Grobovlasnici sa tim nemaju veze, to je na žalost njegova (Koljina) odluka zbog koje taj bend više ne postoji, jer članovi benda ne žele da budu deo njegovog političkog angažmana,i sve što mogu da kažem je da osećam veliko razočarenje, bes i tugu”.

E sad, jedino strašnije od ovoga navedenog je nepoznavanje života i rada Kolje Pejakovića koji se odavno transformirao u nekakvog svetosavskog zilota, koji okolo tako mantra o privatnom a opet Božjem proviđenju i koji je na to sve postao ili bolje reći ostao velikosrpski nacionalista.

Nemojmo biti zato licemjerni i nemojmo se zgražavati nad poznatim stvarima!

Sjetite se kako je taj isti Kolja Pejaković djecu iz mješovitih brakova onomad 2012. nazivao “miješanim mesom“. Sjetite se kako je on ponosni vlasnik stava da pri prozivci ko je za vjeru, a ko za večeru, ovi drugi trebaju dobiti „večeru i metak u čelo“(2023). Sjetite se kako je nedavno u jednom podkastu izjavio kako voli ovu sad novu Banjaluku i kako se ne bi nikad vratio da je ostala ona stara.

I šta, kao čudite se onda danas, u decembru 2024. Kolji Miješanom Mesu Pejakoviću kome je baš ova Banjaluka super i koji se nikad ne bi vratio da je ostala ona stara što je podržao Vučića Čudite se jednom zilotu i nacionalisti što je stao uz nacionalistu Vučića, profesionalnog nosača gajbi Vojislava Šešelja? Čudite se tek sad Kolji koji bi “nevjernike kratio za glave“???

Mene čudi vaše čuđenje

Mene, sa druge strane, iskreno čudi kako Kolja nije u talu sa Milicom Zavetnicom, Boškom Obradovićem i ostalim velikosrpskim neonacistima.

A najviše od svega me čude ovi što se svemu čude već pola vijeka! Čude se kako je to Jokić podržao Vučića, kako se to Đoković povijen pod velikosrpskim nacionalizmom, čude se Garavom Sokaku i ostalim Vučićevim muzikantima, čude se Balaševiću junioru kako je iznikao u nacionalistu…Jednom riječju čuđenje su doveli do savršenstva.

Za ovu Banjaluku Kolja je još i moderan lik

A sa Koljom zaista nije bilo greške.

Nepogrešivo je svoj put uživanja u opijatima zamijenio religijskim fanatizmom, onda nacionalizmom i na koncu se pretvorio u bizarnog starmalog radikala, kome duša jezdi po strunama svetosavlja i teorijama zavjere kretenskih razmjera koje ugrožavaju druge i drugačije. Kolja je (p)ostao neka vrsta salonskog lovca na komuniste, on je sam sebi centar svijeta koji po svojoj volji dijeli taj svijet na vjernike i nevjernike.

Kažem, jedino pravo čuđenje što nije sa oriđinal četnicima ali iz vizure ove danas Banjaluke u kojoj je povijest odavno protjerana i zamijenjena kvazinaukom i izmaštanom epikom, Kolja koji podržava Vučića je neka vrsta alternative i čovjek modernih shvatanja (sic!). Jer Banjaluka vječno živi svoju 1992. sve sa Karadžićem, Mladićem i ostalim zlotvorima, pa je ovakav umiveni Vučić, teška modernost, neprihvatljiva oku i uhu lokalnog homofoba i nacionaliste. Iz te vizure Kolja koji ga podržava im dođe još kao moderan lik.

Opozicija koja to nije

No da se na vratimo na stvar. Preciznije na dvije stvari: Prva ukazuje da postoje ljudi poput članova benda koji su rekli NE dupeuvlačenju bilo koga pa i svog frontmena. Tako da Kolja sad samostalno može nastupati sa ostalim dupeuvlakačima u Vučićevom horu i pjevati na otvaranju šahtova, svinjaca, bankomata, limenih nadstrešnica i ostalog mobilijara predsjednika Srbije. Ni prvi, ni posljednji! Sam pao, sam se za Vučićev anus zakačio i on to zna najbolje.

Hajmo mi redom da razbijemo ovu lavinu laži:

Ako se još nekako zavuče dublje u pomenuti Vučićev rektum, eto mu i nacionalne penzije. Opet ni prvi ni posljednji. Ima tih “umjetnika“ koji odavno uživaju u istoj. Samo je trebalo podržati Vučića.

S druge strane, indikativno je kako tzv. opozicionoj Srbiji nije smetao Kolja nacionalista sve ove godine da ne kažem decenije dok se sprdao sa djecom iz mješovitih brakova dok je zilotski predlagao odstrel nevjernika i dok je sa gađenjem gledao na predratnu Banjaluku. Ništa im, eto od toga nije smetalo, ali im smeta što je za Vučića, a ne za njih. A suštinski ta i takva opozicija i jeste Vučić u ogledalu, jedna te ista slika ili strana novčića nacionalističke klike koja vidi Srbiju u Putinovom naručju, dabome sa Kosovom, koja od nacionalizma živi, a hoće da drugi umiru.

Pa je jedan Kolja Pejaković sa svojim životnim i ideološkim stavom tek čestica u Vučićevom anusu, jedan od mnogih, mali sloj one mase čije ime se ne izgovara. A ima ih ihaaj, nikako nije jedini.

A hajka na Kolju Pejakovića suštinski je jedno licemjerstvo, jer ne smeta njima Kolja, ne zaista- smeta im što nije sa njima. Jednako kao što im Vučić ne smeta zbog svoje ideologije, nego zato što im nije dao poslove i nije ih utalio sa svojim mafijaškim aparatom.

Pa će sad solo grobovlasnik Kolja, ostati tek tužni zarez klasična, stereotipna sudbina čovjeka zakočenog između srednjovjekovlja, opijata i skršenog talenta. Niša više i ništa manje od toga!

(Radio Sarajevo, foto: Autonomija)