Skip to main content

DRAGAN BURSAĆ: Kolje Šešelj, ali kolje i Crkva Srbije!

Autori 12. сеп 2022.
3 min čitanja

Sjetiće se oni boljeg pamćenja kako je ratni zločinac Vojislav Šešelj, ima tome sedam godina, na društvenim mrežama postavio opskurne fotografije svinjokolja i sebe u svinjokolju sa nekakvim nožem. Ispod fotografija piše:

„Evo, opet koljem“, pa onda „Ko kolje, zlo ne misli“ i na koncu,  „U klanju nema boljeg od mene.“

Orden za klanje

Eto, Vojislav Šešelj, patološki opsjednut klanjem, nečovjek među svinjama i svinja među neljudima, zahvaljujući kome su se Hrvati iz Hrtkovaca morali iseliti, zlo koje je vjerovatno najveći ratni huškač na ovim prostorima, otpad ljudski koji je prijetio svakom normalnom ljudskom biću, od novinara do studenata i aktivista, taj i takav, dobio je orden Crkve Srbije. 

Očekivano!

Ne bi Crkva Srbije bila to što jeste da pomno ne prati ko je kakav ološ i ko se kako vlada i kotira u svijetu zla, e da bi zaslužio orden. Samo, Crkva Srbije je u zadnjih par sedmica krenula u niskom startu na turbo naci pogon da se dodvorava najgorim od najgorih, pa je nekakvu kajlu dala i Orbanu, koji se tako našao u društvu Dodika, Vučića, Vučelića i ostalih tirana odlikovanih od narečene Crkve Srbije. 

U ovom zadnjem slučaju, Šešelja je odlikovala Eparhija novogračaničko-srednjozapadnoamerička, koja mu je dodijelila orden Svetog vladike Mardarija. Znam, znam zvuči kao neka zajebancija iz Gospodara prstenova, ali stvarno postoji ova eparhija i narečeni orden i nekad živući Mardarije. 

O ordenu Crkve Srbije javnost je obavijestila Srpska radikalna stranka. U saopštenju je navedeno da je “visoko crkveno odlikovanje“ Šešelju u ime vladike Longina dodijelio vladika bački Irinej. Irinej nije tu stao, pa je poručio da mu je „pripao deo časti i prijatna dužnost da u ime preosvećenog vladike Longina uruči ovaj divni orden, napravljen u ime jednoga divnog Božjeg ugodnika, svetitelja, našeg gotovo savremenika, Svetoga brata Mardarija“.

Oh, kako ljupko, divno und krasno!

I Šešelju neprijatno…

Mardarije, ko god bio, nije mogao ni sanjati da će se neki koljač iz Hrtkovaca kititi ordenom sa njegovim imenom. E ako je Mardarije zbunjen nije crkva, kažem, koja je u radikalnosti pretekla i samu Srpsku radikalnu stranku, pa je u ovoj situaciji moguće neprijatnije Šešelju što je dobio orden, nego Crkvi koja mu ga je uručila. I zaista, lako je zamisliti vreću govana kako se čudi braći u mantijama i kaže im, dobro, ne pretjerujte, sad stvarno. Lakše je to zamisliti, nego i pomisliti da Crkava Srbije makar stane na put razuma. 


Pročitajte još: DRAGAN BURSAĆ: Satanski vladika Nikanor!


A mnogi će se pitati, majka mu stara, šta je sa Porfirijem Perićem, prvim u nejednakih, čuvenim zagrebačkim rok popom, miljenikom salonske ljevice i ostalih ublehaša? Gdje si Porfirije da pokažeš svoju liberalnu demokratičnost i zauvijek skineš stigmu srednjovjekovlja sa organizacije kojom rukovodiš i opozoveš i odlikovanje i odlikovanog?

Evo me, dere se Porfirije, upravo izdajem fetvicu po Vučićevom naređenju i svome opredjeljenju kojom zabranjujem LGBTQ populaciji da šeta ulicama Beograda. 

Ono, jeste da ni Porfirije ni Vučić nemaju čak ni zakonsko pravo da brane Prajd, ali jebo sad zakon imaju. oni vlast i onu u zemlji Srbiji i onu po tzv. duhu koji nosi glave zaludjelom plebsu. 

Pa je onda najnormalnija stvar da ratni zločinac Šešelj dobije orden od strane organizacije čiji šef kaže da je za pravoslavne hrišćane LGBTQ ideologija neprihvatljiva, te da im “siluju pamet i dušu“. Biću tako slobodan da rastumačim kako su “oni koji siluju“ vjerovatno “zli ljudi sa zapada“. I tako su Porfirije Perić i Vojislav Šešelj na istom zadatku, samo je Porfiriju uspjelo da pretekne Šešelja u srpskom radikalizmu. Jer kakav god zločinac bio i koliko god logoreično povraćao po papiru silnim budalaštinama koje je napisao, nikad nije kazao da nam neko siluje narodu pamet i dušu. Šešelj nije, ali Porfirije eto jeste. 

Neka se spremi Ratko Mladić

I dok se Šešelj sprda sa ubijenim i zaklanim ljudima slikajući se u krvavoj mesarskoj pregači sa potpisom „Evo opet koljem“, Crkva Srbije to radi po dubini. Kolje dušu i pamet narodu koji je odavno priključen na drogu svetosavlja. Pa ko izdrži duže. 

Nego, sve mi se nešto čini da će uskoro orden dobiti i Ratko Mladić. Nije mu nešto dobro u zadnje vrijeme, pa je red prije preseljenja u pakao da ga Crkva Srbije poselami kakvim ordenom. Ili ipak čekaju da otegne papke pa da ga kanonizuju. Direktno u svece! Kad je mogao četnički koljač pop Maca, može i Ratko! 

Ne da me ne bi iznenadilo, nego baš i očekujem tu blasfemiju. 

I zaista, zaista nikoga ne treba da čudi orden ratnom zločincu Vojislavu Šešelju od zločinačke svetosavske organizacije, jer svoj se svome raduje. 

Ali trebate znati i ovo, na sisi te zločinačke sekte nalazi se dobar dio pripejd ljevičara i ostalih NVO ublehaša, kojima poklanjate svoje intelektualno povjerenje. Mislite o tome!

(Autonomija)