Skip to main content

DPS odlučio da bojkotuje rad crnogorskog parlamenta

Jugoslavija 17. мај 2021.
< 1 min čitanja

Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) najavila je danas da u narednom periodu neće učestvovati u radu crnogorskog parlamenta.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković kazao je da ta stranka u narednom periodu neće učestvovati u plenarnim zasedanjima Skupštine Crne Gore i radu odbora, uključujući i Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

On je naveo da su u DPS-u doneli tu odluku zbog „bahatog odnosa vladajuće većine“.

„Oni su za kratko vreme pokazali kako urušiti Ustav. Ako su mislili da ćemo biti samo dekor, prevarili su se“, rekao je Živković na konferenciji za novinare u Skupštini Crne Gore.

Kako je istakao, takvo ponašanje vladajuće većine neće ostati nezapaženo, te poručuio da će pokazati adekvatan odgovor.

„Oni ne samo da ne idu putem evropskog napretka već pokušavaju da ga ugroze. Usvajanjem tužilačkih zakona taj je put doveden u pitanje. Nema straha ni zebnje ni kod jednog poslanika DPS-a. Mi ne možemo dozvoliti da se uruši ono što smo mi mukotrpno stvarali svih ovih godina“, poručio je Živković.

Poslanici vladajuće većine u Skupštini Crne Gore su prošle nedelje izglasali izmene Zakona o državnom tužilaštvu čime se omogućava smenjivanje čelnika Tužilaštva.

U odnosu na izmene tog zakona, EU je istakla određenu rezervu.

(Beta)