Skip to main content

Dopisnik Večernjih napao novinarku Kikindskih

Autonomija 25. сеп 2008.
< 1 min čitanja

Redakcija Kikindskih saopštila je danas da je dopisnik Večernjih novosti iz tog grada Milan Ivetić fizički pretio i vređao novinarku Kikindskih i novosadskog Dnevnika Milomirku Milu Melank tokom jedne konferencije za novinare. U saopštenju Kikindskih navedeno je da je Ivetić tokom konferencije za novinare Srpske radikalne stranke preksinoć u hotelu Narvik, u momentu dok je Melankova fotografisala ucesnike konferencije, počeo da je psuje i vređa i da joj preti da će joj „otkinuti glavu“. Kikindske su navele da je Ivetić i ranije pretio novinarima u Kikindi, kao i da je Mila Melank ovog puta pretnje prijavila policiji.
Redakcije Kikindskih i Dnevnika uputile su protestno pismo direktoru Večernjih novosti Manojlu Vukotiću od koga su zatražili da se oglasi povodom ovog događaja. „U suprotnom, smatraćemo da podržavate, a time i pospešujete nedolično i protivzakonito ponašanje Milana Ivetića“, navele su ove dve redakcije koje su o incidentu obavestile i Ministarstvo kulture, pokrajinski sekretarijat za informacije i novinarska udruženja.
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudili su Ivetićeno nasilničko ponašanje i zatražili reakciju policije i pravosuđa, ali i matične redakcije napadača.

(Beta)