Skip to main content

Dom zdravlja Novi Sad nabavio bivalentne vakcine protiv kovida

Info 27. дец 2022.
< 1 min čitanja

Dom zdravlja Novi Sad saopštio je danas da je ta ustanova nabavila bivalentne vakcine protiv kovida i pozvala građane da se vakcinišu.

Ova vakcina se može primeniti isključivo kao buster doza kod prethodno vakcinisanih, bez obzira na to koju su vrstu vakcine prethodno primiili, i to kod osoba uzrasta 12 godina i starijih, odnosno koje su primile primarnu seriju vakcine (dve doze), ili koje su dodatno primile jednu ili više buster doza vakcine, objašnjava se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je uslov za vakcinaciju bivalentnom vakcinom da je prošlo najmanje tri meseca od primanja poslednje doze vakcine protiv kovida ili najmanje tri meseca od preležane infekcije kod potpuno vakcinisanih osoba.

Bivalentna vakcina kao buster doza se naročito preporučuje kod osoba starijih od 50 godina, osoba sa primarnim i sekundarnim imunodeficijencijama, osoba sa komorbiditetima, korisnicima i zaposlenima u domovima za stara lica i zaposlenim u zdravstvenim ustanovama, piše u saopštenju.

Vakcinalni punkt Doma zdravlja “Novi Sad” nalazi se u objektu na Novom naselju i radi svakog dana, osim nedeljom, od 8 do 18 sati.

(Autonomija, foto: Pixabay)