Skip to main content

Đilas: Zdravko Ponoš da bude predsednički kandidat opozicije

Vesti 22. jan 2022.
< 1 min čitanja

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas predložio je danas u Novom Sadu Zdravka Ponoša za kandidata opozicije na predsedničkim izborima.

“Verujem da Zdravko Ponoš može da pobedi Aleksandra Vučića“, rekao je Đilas na sednici Glavnog odbora stranke.

Dodao je da je potvrđeno da će potpredsednica SSP-a Marinika Tepić biti nositeljka liste na parlamentarnim izborima.

Nije poznato da li je raspravljano o tome koga će SSP predložiti za nosioca opozicione liste na izborima u Beogradu.

Sednica Glavnog odbora SSP-a održana je iza zatvorenih vrata.

Na pitanje ko bi bio najbolji kandidat opozicije za predsednika Srbije, lider Narodne stranke Vuk Jeremić je odgovorio da je prvi izbor Narodne stranke za zajedničkog predsedničkog kandidata koalicije potpredsednik te stranke Miroslav Aleksić, za koga je rekao da je „srčan, hrabar, pametan, čestit, porodičan čovek iz naroda, koji je u naponu životne snage“.

„Mislim da bi on i (potpredsednica SSP) Marinika Tepić, kao predsednički kandidat i nosilac parlamentarne liste naše koalicije, bili odličan tandem na predstojećim izborima“, rekao je Jeremić.

Jeremić je rekao i da na kandidaturi bivšeg potpredsednika Narodne stranke Zdravka Ponoša „insistira jedan od koalicionih partnera“, iako je, prema njegovim rečima, „poznato da se Ponoš jednostrano povukao sa svih funkcija u Narodnoj stranci, svega nekoliko meseci pred najvažniju bitku od njenog osnivanja“.

(Autonomija)