Skip to main content

Đilas, Tepić i Stefanović u centru Novog Sada o predlogu zakona o alimentacionom fondu

Info 12. јун 2021.
< 1 min čitanja

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, zamenik predsednika Borko Stefanović i potpredsednica Marinika Tepić danas su u centru Novog Sada građanima predstavili inicijativu za zakon o alimentacionom fondu.

Đilas je rekao da bi taj fond bio od velikog značaja, od momenta kada se pokrene brakorazvodna parnica ili zahtev za izdržavanje deteta u slučaju vanbračne zajednice, imajući u vidu da sudski procesi mogu trajati i godinama, ali deca žive i imaju svoje potrebe i pre odluke suda.

“Još važnije je što bi Fond postupao protiv nesavesnih roditelja i nakon odluke suda ukoliko, uprkos njoj, nesavesni roditelj izbegava svoju obavezu, a drugi roditelj se teško odlučuje da sudskim putem zatraži pravdu kako ne bi ugrozio često već komplikovane odnose. Sva deca moraju biti sigurna i sva deca moraju bezbrižno odrastati, a samohrani roditelji treba da znaju da takođe nisu sami i da država o njima mora da brine”, naveo je Đilas.

On je poručio da, “umesto propagande jednog čoveka i njegovih populističkih projekata samo za partijski povlašćene”, SSP “brine o svakom čoveku, naročito o običnom čoveku, nevidljivom”, a koga aktuelni režim “potpuno zanemaruje”.

Nakon akcije u centru grada, čelni ljudi SSP-a održali su sastanak u sedištu novosadskog odbora SSP-a sa predsednicima odbora iz Vojvodine i razgovarali o “planu do pobede”.

(Autonomija)