Skip to main content

Đilas sa saradnicima otputovao u Vašington

Info 26. сеп 2022.
< 1 min čitanja

Delegacija Stranke slobode i pravde (SSP), u kojoj su predsednik Dragan Đilas, zamenik predsednika Borko Stefanović i potpredsednica Marinika Tepić, otputovala je danas u Sjedinjene Američke Države gde će u Vašingtonu imati sastanke u Stejt departmentu, Nacionalnom savetu za bezbednost, Kongresu i Senatu, saopštila je ta stranka.

Delegacija SSP će američkim partnerima izneti stav o zalaganju da se spoljna politika Srbije hitno uskladi sa spoljnom politikom Evropske unije (EU), navedeno je u saopštenju.

Oni će sagovornicima predstaviti i zalaganje za stvaranje okvira za razgovor sa Albancima kroz formiranje Skupštinske komisije, u kome se iskazuje spremnost da se uz poštovanje Ustava Srbije i rezolucija Saveta bezbednosti, uz privrženost miru i odricanje od upotrebe sile, pod pokroviteljstvom EU razgovara o svim otvorenim pitanjima, osim o priznanju Kosova.

Delegacija SSP „predočiće američkim partnerima i stranačke stavove o stanju demokratije, načinima za borbu protiv korupcije, kao i o medijskim slobodama u Srbiji“, navodi u saopštenju SSP.

(FoNet)