Skip to main content

Đilas: Policija još nije reagovala na napade iz aprila, vladajući režim stoji iza svega

Info 06. nov 2020.
< 1 min čitanja

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da je izveštajem Zaštitnika građana potvrđeno da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) nije reagovalo na ugrožavanje bezbednosti građana, odnosno „na linč kojim su bili izloženi on i njegova porodica krajem aprila i početkom maja“.

Iz institucije ombudsmana saopšteno je u četvrtak da policija u Beogradu, Nišu i Novom Sadu zbog neblagovremenog i neefikasnog postupanja po prijavama građana nije utvrdila identitet nepoznatih osoba koja su se proletos, u vreme vanrednog stanja, okupljale noću na krovovima zgrada.

SSP je u saopštenju ukazao da su „huligani i kriminalci koje je organizovao režim“ sa krovova zgrada tada palili baklje i emitovali zvučnika „uvredljivo skandiranje“ o Đilasu.

„Pored prijava građana, iz izveštaja zaštitnika građana vidi se da niko od njih nije procesuiran“, rekao je Đilas.

Dodao je da se time pokazalo da „vladajući režim stoji iza organizacije svih tih sramotnih fašističkih dešavanja“, jer, kako smatra, to je jedino objašnjenje zašto policija još nije reagovala „na zakonom propisan način“.

Kazao je da umesto da policija reaguje na „kriminalce“, oni su podneli prijave protiv građana koji su se zbog „nereagovanja policije“ okupili u maju u Braničevskoj ulici u Beogradu „kako bi sprečili takve događaje“.

(Beta)