Skip to main content

Đilas: Ne postoji ni promil šanse da SSP napravi vladu sa Vučićem

Info 21. maj 2022.
< 1 min čitanja

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da ne postoji „ni promil šanse“ da SSP formira vladu sa Aleksandrom Vučićem niti da podrži vladu Srpske napredne stranke (SNS). 

Đilas je za dnevni list Nova kazao da SSP ima „potpuno drugačiju viziju Srbije od one koju je imao Vučićev režim prethodnih deset godina“.

„Ljudi koje ja vodim u SSP se bave politikom da bi se stvari u Srbiji menjale na bolje a ne da bi bili na nekim funkcijama. Da smo to hteli, većina nas je odavno mogla da bude deo vlasti“, naveo je Đilas.

Ponovio je da „nema drugog demokratskog rešenja osim novih izbora“ za aktuelnu situaciju u Beogradu gde je kako je naveo, više građana na lokalnim izborima 3. aprila glasalo protiv nego za vlast SNS i SPS a gde zbog izbornog sistema, te partije ipak mogu ponovo da formiraju većinu.

„Takva vlast nije slika volje Beograđana, dakle nije legitimna. Te sam argumente izneo Vučiću i on se s tim složio“, kazao je Đilas komentarišući sastanak koji je održao sa Vučićem neposredno posle izbora.

Dodao je da nikada nije zvao predsednićkog kandidata ujedinjene opozicije Zdravka Ponoša da postane član SSP.

„Nikada nije postojala ta opcija, ni teoretska da Ponoš uđe u SSP a ja mislim ni u bilo koju drugu stranku koja ga je podržala na ovim izborima“, naveo je Đilas.

(Beta, foto: N1)