Skip to main content

Đilas: Država mora i može da se vodi drugačije

Info 23. sep 2022.
2 min čitanja

"Srbija jeste saterana u ćošak"

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je danas u Vrbasu da država “može i mora da se vodi drugačije”, saopštila je ta stranka.

On je u razgovoru sa građanima naglasio da su teškim vremenima potrebni stručni i odgovorni ljudi, a ne kako je kazao, “politički avanturizam i neznanje”, navedeno je u saopštenju.

Đilas je rekao da su građani s pravom zabrinuti, jer kako je naveo, “Srbija jeste saterana u ćošak, što priznaje i režim”.

Kazao je da u Srbiji vladaju nestašice mleka, te dodao da to “nije kriv ni rat u Ukrajini, ni niko spolja”.

“Kriva je vlast koja je uništila stočni fond i dopustila da se zatvaraju mlekare. To ljudi u Vrbasu vide svojim okom”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, u Vrbasu ne radi mlekara “Dana” u Vrbasu, u poljoprivrednom kombinatu “Sava Kovačević” je otpuštena polovina radnika, a slično je i Al Dahra uradila i sa PKB-om u Beogradu.

Đilas je ocenio da su “građani saterani u ćošak i zbog toga što cene prehrambenih proizvoda divljaju”, i dodao da je za to kriv režim koji uništava poljoprivredu i poljoprivrednike a ne neko drugi.

Rekao je i da “dok EU uvodi mere štednje, jer nema dovoljno gasa zbog prekida snabdevanja iz Rusije, Srbija štedi, jer kako je kazao, “više nema para za uvoz gasa i struje, zbog kolapsa energetskog sistema”.

“Ni za to nam nije kriv niko spolja, već nesposobni direktor, vlasnik pečenjare, kao i neodgovorna ministarka, koji su nas doveli u poziciju da moramo da uvozimo struju za milijardu evra godišnje”, rekao je on.

Kazao je i da SSP ima plan zasnovan na ekonomskom patriotizmu koji, kako je naveo, u fokus stavlja interes Srbije, a zasniva se na ulaganju u proizvodnju hrane, energetiku i IT sektor i garantuje dobar život, jer je to “zadatak svake odgovorne vlasti”.

(Beta)