Skip to main content

Demostat: Predstavljanje plana ‘Srbija 2027’ prilika Vučiću da nastavi izbornu kampanju

Info 23. jan 2024.
< 1 min čitanja

"Obelodanjivanje planova koji bi trebalo da budu sprovedeni u delo u naredne tri godine, pokazuje da će on voditi glavnu reč i u kampanji naprednjaka za izbore koji će (naproleće) biti u 44 opština u Srbiji"

Predstavljanje plana „Srbija 2027 – Skok u budućnost“ bila je idealna prilika za predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nastavi izbornu kampanju koja je formalno, ali ne i suštinski, završena polovinom decembra, ocenio je danas portal Demostat.

„Navođenje ambicioznih državnih projekata i planova ličilo je na miting podrške predsedniku koga su prisutni u sali pozdravili aplauzom. Istovremeno, Vučićev vešto izvedeni performans bio je pokušaj da se skrene pažnja javnosti sa aktuelne političke krize u Srbiji, koja je nastala nakon glasanja 17. decembra, obeleženog brojnim neregularnostima“, navodi u redakcijskom komentaru koji prenosi agencija Beta.

Podseća se i da je Vučić tokom minule kampanje za parlamentarne i lokalne izbore u Beogradu bio „zaštitno lice“ Srpske napredne stranke (SNS), s čijeg čela se zvanično povukao i prepustio kormilo Milošu Vučeviću, i ocenjuje se da „obelodanjivanje planova koji bi trebalo da budu sprovedeni u delo u naredne tri godine, pokazuje da će on voditi glavnu reč i u kampanji naprednjaka za izbore koji će (naproleće) biti u 44 opština u Srbiji“.

Demostat procenjuje da će predsednik Srbije u naredna tri meseca obilaziti mesta u Srbiji gde se izlazi na birališta, poput Niša i Novog Sada, odnosno da neće propustiti priliku da detaljno „na terenu“ govori o onome što je najavljeno u programu „Skok u budućnost“.

„Na taj način nastaviće se funkcionerska kampanja koja je svakodnevno uočavana i pred decembarsko glasanje, što uključuje i zloupotrebu javnih resursa„, navodi Istraživačko-izdavački centar i medijsko-sociološki portal Demostat.

(Autonomija, karikatura: STUPS )