Skip to main content

Demonstracija zbog kršenja izborne volje

Autonomija 24. sep 2008.
< 1 min čitanja

Šef poslaničke grupe SRS-a u Skupštini Vojvodine Milorad Mirčić izjavio je novinarima da su napuštanjem jučerašnje sednice radikali hteli da demonstriraju nezadovoljstvo zbog toga što ostavke troje poslanika s izborne liste SRS-a, koji su se priklonili novoformiranoj poslaničkoj grupi “Napred, Srbijo!”, nisu prosleđene poslanicima “kako to nalaže Poslovnik”. On je dodao da zbog toga nisu ni konstatovane njihove ostavke, zbog čega je, po njemu, grubo prekršen Poslovnik ali izborni propisi.
– Na ovaj način se dovodi u pitanje volja građana i sami izbori – istakao je on.
Mirčić je potvrdio da se novoj , kako je naveo,”fantomskoj poslaničkoj grupi” koju predvodi Igor Mirović, juče pridružila i još jedna poslanica iz SRS-a.

– Ta grupa “Forca Srbija” podseća na stranku Silvija Berluskonija “Forca Italija”, koja je, pod okriljem borbe protiv kriminala, dovedena na vlast u Italiji, a iza svega je stajala američka obaveštajna služba. I nema razloga da ne verujemo da iza tog naziva i slogana ne stoji ista služba i u ovom slučaju – rekao je on.
Dodao je da će SRS prisustvovati sednici zakazanoj za 10. oktobar, na kojoj će se razmatrati pitanje ostavki bivših poslanika SRS-a koji su bili na proporcionalnoj izbornoj listi. Kad je reč o dva poslanika SRS-a s većinske liste, koji su takođe prišli novoj poslaničkoj grupi, on je kazao da to pitanje zakonski nije precizirano, ali smatra da se i u tom pogledu mora zauzeti generalni stav koji mora uzeti u obzir u ime koje stranke su ti poslanici nastupili na većinskim izborima.

(Dnevnik)